Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Četvrti europski Kornit Allegro instaliran u Grafko Casparu

Varaždinska tvrtka Grafko Caspar vraća stari sjaj tekstilnoj industriji sjeverozapadne Hrvatske. Poslovanje ove tvrtke je bazirano na najmodernijim tehnologijama tiska, krojenja i šivanja tkanina, ali ne modnih, već u industriji oglašavanja. Veliki dio proizvodnje zastava, banera ili drugih tekstilnih promo materijala završava u izvozu na zapadno europskim tržištima.
Najnovija investicija tvrtke Grafko Caspar u pisač Kornit Allegro, CNC rezač Esko Kongsberg X te razvoj web aplikacije namijenjene modnoj industriji, DIY segmentu tržišta te proizvodnji kućnog tekstila, otvara novu filozofiju poslovanja, rijetku i u razvijenijem dijelu Europe. Srce cijelog projekta je tim
od desetak mladih profesionalaca različitih struka, od web programera, dizajnera do informatičara, krojača i operatera na najmodernijim strojevima.
Pisač Kornit Allegro, pušten u rad prije nekoliko dana, četvrti je pisač ove klase u Europi. Karakteristika ovog pisača je digitalni ispis na različite tekstilne podloge, od pamuka, svile pa do poliamida. Radna širina pisača je 180cm a brzina ispisa oko 200m2 na sat.
Cijeli projekt je okrenut tržištu regije, ali se veliki dio proizvodnje planira plasirati i na zapadna tržišta. Investicija u projekt je veća od milijun eura.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content