Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Cron CtP ispunjava potrebe i najzahtjevnijih korisnika

Kako u 12 godina od relativno nepoznatog brenda doći do više od 130 instalacija diljem zemalja regije priča je o tvrtki Cron, kineskom proizvođaču CtP rješenja primarno namijenjenima za ofsetni i fleksotisak i tvrtki Prepress Print kao distributeru. Cron je danas poznat i prepoznat od strane mnogih kupaca. O kvaliteti najbolje svjedoče korisnici koji imaju po dva Cron uređaja. S Cron CtP rješenjima upoznala nas je gđa Ivana Dizdarević, direktorica tvrtke Prepress Print.

Koliko su dugo Cron CtP rješenja prisutna na našem tržištu te koliko je vaših sustava dosad instalirano u našoj regiji?

Još tokom prve prezentacije 2010. godine prepoznali smo potencijal tehnologije koju je Cron predstavio. Ubrzo nakon toga, spojivši naše iskustvo i tehnološke mogućnosti Cron-a, inicirali smo čak četiri značajna unapređenja koja su patentirana. Od tada je instalirano preko 130 uređaja na teritoriji koju pokrivamo sa prodajom i servisom.
Najveći broj instaliranih uređaja osvetljava konvencionalne UV ploče, što je slučaj i u poznatoj Hrvatskoj tiskari Kerschoffset koja je, u vreme dok radimo ovaj intervju, upravo poručila još jedan UV Cron.

Predstavite nam portfelj rješenja kada se radi o flekso i ofsetnom tisku.

Pre svega, moram da kažem da je u početku razvoj bilo orijentisan ka ofset tisku, da bi posle nekoliko godina bio usvojen naš zahtev da se krene i u razvoj CTP-a za flekso (HDI). U tom razvoju smo otišli malo dalje i napravljen je CTP koji, pored flekso klišea i ofset ploča, može osvetljavati i forme za sito i suvi ofset.

Portfolio ofset uređaja dostupan je u 5 formata, od B3 do 2B0, zasnovan na dve modularne arhitekture: G seriju koja se može nadograđivati sa različitim autoloader-ima i H seriju koja na ulazu ima ugrađen autoloader od 100 ploča te pruža značajnu uštedu u prostoru koji zauzima.
Flekso HDI CTP, osim što osvetljava šest različitih materijala za sve vidove štampe, dostupan je u svim formatima, od malih za etikete do velikih koji pokrivaju štampu kartonske ambalaže. Što se brzina tiče, s najnovijim Dual Drum rešenjem brzine idu do 70 B1 ploča na sat u visokoj rezoluciji. Smanjenjem rezolucije ta brzina može da bude i veća. Time se Cron svrstao u najbrže CTP uređaje na tržištu. Takve brzine pokrivaju potrebe i najzahtevnijih štamparija.

Cron CtP sustavi su modularni. Što to znači?

Modularnost se odnosi na konfiguraciju celog sistema, od ulaganja ploča, osvetljavanja, do razvijanja i pakovanja. To znači da je moguće naknadno dograđivati sustav kasnijim dodavanjem ili izmenom autoloader-a na ulazu, dodavanjem punch-eva, izmenom jednosmernog izlaznog mosta u trosmerni koji može transportovati ploče u tri smera, što omogućava dodavanje do tri razvijačice za ploče.

Jedna od važnijih inovacija koju je Cron donio tržištu je 6u1 CtP. O čemu je riječ?

Koncept 6u1 znači da u jednom uređaju možete osvetljavati šest tipova štamparskih formi. To su klišei, ofset ploče, processless ploče, forme za suvi ofset, sito štampu i film (til). Ovo jedinstveno rešenje je zaista i našlo veoma praktičnu primenu u radu naših korisnika.

Kako se nose s poznatim brendovima kao konkurencijom? Što je sa servisnom podrškom te zašto se isplati investirati u Cron Ctp pročitajte intervju u sada dostupnom online izdanju Print Magazina,

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content