Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Demago – Najveći DIGITALNI “Web-to-Print” u regiji

Najveća digitalna “Web-to-Print” tiskara u Sloveniji, a po našem saznanju i na području bivše Jugoslavije se nalazi u Mariboru, dvadesetak kilometara od Austrije. Riječ je o poduzeću Demago d.o.o. Razgovarali smo sa vlasnikom i direktorom g. Dejanom Fajfar o njegovim “tiskarskim” počecima, razvoju Demaga i planovima za budućnost.

Kako ste krenuli u tiskarsku djelatnost s obzirom da niste
iz grafičke struke?
To je bilo 2008. godine. Hitno smo trebali posjetnice za neki posao i zaključili da u Mariboru popodne ne možemo nigdje naručiti posjetnice. Predvečer sam otišao u trgovinu, kupio pisač i napravio svoje prve posjetnice. Nije bilo teško zaključiti da je na tome poslu zarada poprilično velika. Tu se stvorila ideja o pokretanju ovog biznisa. Krenuli smo sa izradom softvera jer smo htjeli cijeli posao raditi preko web-a. Naš portal Demago razvijamo od 2008. godine i svakodnevno utrošimo barem 4 radna sata na nova poboljšanja, prilagodbe korisnicima, unosa novih artikala, ažuriranja podataka… Web-to-Print portal poduzeća Demago je vjerojatno najvredniji dio našeg poduzeća. U njega smo uložili godine rada.
Koji je princip rada Vašeg poduzeća?
U poduzeću Demago je zaposleno svega pet djelatnika. Naš zadatak je preuzeti gotovu grafičku pripremu koja nam stiže putem web-a. Ovisno o prioritetu naručitelja koji se može odlučiti za tri opcije hitnosti, odrađujemo narudžbu. Korisnici se mogu odlučiti za “economy” prioritet koji je cjenovno najpovoljniji, “normal” ili “express” koji odrađujemo u najkraćem vremenskom periodu, najčešće još tijekom istog dana i već drugi dan ujutro dostava kreće prema naručitelju. Ukoliko naručitelj nema svoju pripremu mi ga savjetujemo i upućujemo na naše partnere koji za naručitelja mogu napraviti grafičku pripremu.

Za koliko klijenata godišnje tiskate?
U prošloj, 2015. godini u našoj evidenciji je zabilježeno 3529 različitih kupaca koji su naručili kod nas tisak nekih proizvoda.

Odnosi li se taj promet samo na Sloveniju ili radite i Austriju?
Za sada radimo samo Sloveniju iako je naš web portal preveden i na njemački i hrvatski jezik a imamo zakupljene i domene za te zemlje – demago.at i demago.hr.. Za prevođenje na njemački smo potrošili gotovo tri mjeseca vremena.

Znači li to da planirate širenje u Austriju i Hrvatsku?
Naši planovi su širenje u regiju. Trenutno na austrijskom tržištu djeluje više vrlo jakih portala koji su dobro uhodani i teško je nekom otimati zadovoljnog kupca. Više nam se sviđa otvaranje poslovnice u Hrvatskoj i kretanje na istočnija tržišta. Mislimo da će nam to biti jednostavnije zbog jezika i manje konkurencije. Dostava u Hrvatsku je neznatno skuplja od dostave unutar Slovenije i to je jedan od razloga za pokretanje posla u Hrvatskoj. Otvaranje poslovnice u Hrvatskoj smo predvidjeli za proljeće ove godine. Ako će poslovnica u Hrvatskoj dobro raditi, sigurno ćemo otvarati i poslovnice u drugim zemljama u regiji.

Sa kojim pisačima odrađujete narudžbe?
Od širokih formata koristimo HP latex pisače, a od produkcijskih pisača imamo Konica Minoltu, Xerox i najnovije u našoj tiskari dva Ricoh pisača. Veći model je Ricoh C-9110. To je produkcijski pisač u boji. Brzina tiska je 110 kolor strana u minuti. Karakteristike koje ga uzdižu iznad konkurencije su odlična brzina, mogućnost tiska na materijale težine do 400g, dimenzije otiska 330x700mm te iznimno povoljna cijena otiska uz vrlo visoku kvalitetu. Ovaj pisač je montiran kod nas prije nepuna dva mjeseca, a do sada smo na njega otisnuli više od 600000 otisaka. Za sada se pokazao kao vrlo dobar i isplativ. Uz digitalni tisak, dio narudžbi odrađujemo i u offset tisku. Taj dio posla za nas radi partnerska tiskara.

Želimo Vam uspjeh u Vašem širenju na regionalna tržišta!

www.demago.si

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content