Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Design Week 2023: Guandong predstavlja “Praktični vodič za materijale za privremene izložbe”

U travnju se u Milanu održava festival Design Week 2023. Program uključuje stotine izložbi, instalacija, posebnih otvorenja i izložbenih ruta, koje će se održavati na raznim lokacijama, od povijesnih zgrada do otvorenih prostora.

“U ovom trenutku nemoguće je odrediti koliko će kvadratnih metara biti isprintano za komunikaciju, ukrašavanje i promociju pojedinačnih događaja na festivalu i diljem grada. Zbog toga smo stvorili alat koji je dizajniran za podršku tiskarima, montažerima, arhitektima i dizajnerima koji stvaraju privremene projekte. Oni moraju biti funkcionalni, dovoljno otporni, brzi za instalaciju i uklanjanje. Naravno, s fokusom na održivost okoliša, što će biti jedna od glavnih tema događaja”, kaže Edoardo Elmi, predsjednik tvrtke Guandong Italia.

Iz tog razloga, Guandong, stručnjak za materijale za tisak, stvorio je “Praktični vodič za materijale za privremene instalacije tijekom milanskog Design Week-a. To je zbirka ideja, prijedloga i tehničkih informacija za odabir najprikladnijeg materijala za svaki pojedinačni projekt.

Guandongov vodič predstavlja inovativna rješenja za “ukrašavanje” grada. Odabrani su prema kriterijima kao što su privremenost, očuvanost površina, jednostavnost primjene i održivost. Materijali u skladu s “Laboratorio Futuro”. To je ujedno i tema Design Week-a 2023., koja se fokusira na eksperimentiranje, održivi dizajn, kružno gospodarstvo i inovacije materijala.
„Dizajnirali smo ovaj alat kako bismo predvidjeli potrebe onih koji će morati izraditi instalacije i komunikacijske projekte koji štite i okoliš i površine. Materijali su izrađeni korištenjem ekskluzivnih tehnologija kao što je Scarico d’aria (tehnologija ispuštanja zraka). Ona omogućuje nanošenje naših proizvoda na velike površine, bez stvaranja mjehurića ili nabora”, dodaje Edoardo Elmi.

Inovativni materijali za razne privremene namjene

Materijali u Vodiču prikazani su prema namjeni. Započinje s rješenjima za unutarnje zaslone, kao što je zelena ReVita tkanina za zidne dekoracije. Zatim Carpet Floor, idealan za osjetljive površine poput prostirača i tepiha. ReVita Tac Puro tkanina dobivena od recikliranih boca za kućne ljubimce, koja zahvaljujući nano-tehnologiji prianja na podlogu bez upotrebe ljepila. Pokazala se idealnom za parket i fini mramor.
Od materijala za vanjske zaslone tu su Mak Floor, koji ima protukliznu završnu obradu s certifikatom R13. Omogućuje stvaranje sigurnih grafika za vanjske pločnike, gdje je prianjanje ključno. Tu je Shop Sign za brojne putokaze.

“Pažljiv i mudar odabir materijala može pomoći u smanjenju utjecaja zaslona na okoliš, kao i promicanju kružnog gospodarstva”, zaključuje Edoardo Elmi. Također podsjećajući da će Guandong biti jedan od sudionika na eventu Fuorisalone, s posebnim prostorom u prostoru Decor Lab.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content