Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalna ambalaža – Lokalni brandovi za globalni uspjeh

Britanski proizvođač inkjet tehnologije za industrijski tisak, Tonjet Limited, napravio je istraživanje kako digitalni tisak ambalaže može povećati konkurentsku prednost lokalnim brandovima.

Na tržištu je ambalaža često jedna od stvari koja čini proizvod jedinstvenim, omogućujući klijentima da se identificiraju s nekom robnom markom između mnogih drugih na polici. Globalni brandovi su svjesni značenja jedinstvene ambalaže, veća je vjerojatnost da se proizvod istakne.

Globalni brandovi već dugo uživaju sve prednosti masovne proizvodnje, kao što su npr. jeftiniji jedinični troškovi, rasprostranjena distribucija i sposobnost da dominiraju prostorom polica kroz standardan volumen. Sve je to obično nedostižno za manje, lokalne proizvođače.
Međutim, zahvaljujući promjenjivim navikama potrošača i inovacijama u tehnologiji digitalnog tiska, mala i srednja poduzeća sada imaju veću mogućnost isticanja branda i komunikacije s korisnicima.

“Craft” pivo je dobar primjer u kojem su manji proizvođači povećali svoj udio na tržištu kvalitetnijim brandiranjem svojih proizvoda. “Craft” pivo, kao i mnogi drugi proizvodi za piće (jabukovače, vino, kokteli, sokovi…) obično se proizvode u manjim serijama, jedinstveni su i prodaju se lokalno. Mnoge pivovare su počele koristiti limenke za svoj proizvod. Razlog je veliki prostor za komunikaciju sa potrošačem – puni 360° opseg za marketing i markiranje, te su isplativije nego boce. Nove tehnologije tiska omogućuju proizvođačima napitaka ne samo korištenje kreativnog brandinga nego i uključivanje dodatnih informacija kako bi ispričali svoju priču i bolje prodali svoj proizvod.

Digitalni ispis izravno na limenke je vrlo isplativ, što omogućuje proizvođačima bolju komunikacijju sa potrošačem kod malih naklada – ograničenih izdanja ili posebnih promocija. Proizvodi se mogu konzervirati i personalizirati po potrebi, u potrebnim količinama, bez dodatnih troškova pripreme tiska i gubitka vremena potrebnog kod tradicionalnih tehnika tiska.

Prava prednost digitalnog ispisa je da svaki pojedini proizvod može biti isporučen s drugačijom slikom, stvarajući gotovo neograničene mogućnosti oblikovanja. Na taj način se eliminira dugi rok isporuke i minimalna ograničenja narudžbe. Digitalno rješenje za ispis danas, uklanja jedan od najskupljih i ograničavajućih dijelova proizvodnje pića – tradicionalno punjenje i označavanje.

“Interaktivni” dizajn ambalaže postat će uobičajeniji jer većina robnih marki usvaja metode za povezivanje s korisnicima putem sadržaja kao što su videozapisi, kuponi i promocije kojima se može pristupiti na pametnom telefonu ili tabletu, putem tiskanog koda ili neke aplikacije.

Brandovi imaju veliku priliku za korištenje novih benefita koje donosi digitalni ispis. Nova ambalaža donosi zabavu i edukaciju potrošačima. Otvara im vrata lokalnih tržišta koja traže male naklade specifičnih proizvoda. Malim proizvođačima se otvaraju vrata globalnog tržišta na kojem potrošač traži jedinstven proizvod.

Ambalaža je sastavni dio Vaše marke, stoga pazite da dobije pažnju koju zaslužuje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content