Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalna dorada nove dimenzije uz MGI JETvarnish 3DS & iFoil S

Konica Minolta Hrvatska u svom je showroom-u u Zagrebu prošli tjedan, 4. 12. i 5. 12., organizirala MGI Open days kako bi predstavila kompletan MGI portfelj strojeva. Najveći naglasak stavljen je na mogućnosti automatskog digitalnog doradnog sustava MGI JETvarnish 3DS & iFoil S čije su performanse svi posjetitelji mogli vidjeti i uživo.
Kao jedan od primjera na prezentaciji bila je i naslovnica novog broja Print Magazina, koji uskoro stiže na vaše adrese. Naslovnica je, zahvaljujući doradi s parcijalnim lakom i folijom, sjajna i otmjena.

Kako je istaknuto na početku prezentacije, suradnja Konica Minolte i MGI-a počela je 2014., a danas  Konica Minolta ima blizu 50 posto vlasništva MGI-a.  MGI je prva kompanija koja je tržištu predstavila digitalno rješenje za parcijalni lak i foliotisak i do danas ima više od 600 instalacija u cijelom svijetu. U ovu brojku ulaze i instalacije Konica Minolte u Hrvatskoj i Sloveniji
MGI JETvarnish 3DS & iFoil S je modularni stroj kojemu je lak osnova, a folija opcija, što znači da ga je moguće naručiti i bez dijela za foliju koju je naknadno moguće dodati.
MGI JetVarnish 3D One, koji je premijerno predstavljen ove godine u listopadu na ELC konferenciji u Kopenhagenu, model je koji dolazi samo s lakom, bez opcije folije.
Zašto doradni stroj s opcijom laka i folije? Istraživanja pokazuju da se kupci 45 posto brže odlučuju za određeni proizvod kada je on obogaćen tiskom, pri čemu je folija jedna od najefektnijih stvari koja privlači kupce. Uz foliju, kupci vole i UV lakove, teksturirane materijale i metalik efekte. To je naročito izraženo kod premium proizvoda koji zahtijevaju istaknutiju ambalažu.

MGI JETvarnish 3DS & iFoil S  je stroj jednostavan za rukovanje s vrlo kratkim vremenom pokretanja (cca 16 sekundi). Ima mogućnost ispisa od 1624 araka/h u 3D modu (debljina nanosa laka 30 mikrona). Na jednom ispisu moguće je nanositi različite debljine laka. Minimalna dimenzija ispis je 21×30 cm, a maksimalna 36,4 x102 cm.
Ono što je također zanimljivo spomenuti je da se stroj proizvodi u Europi te da koristi samo jedan univerzalni lak za svaku podlogu, razvijen od strane MGI-a.  
Mogućnost varijabilnog ispisa, idealan za manje poslove, cjenovno prihvatljiv, ugrađen AS skener koji doprinosi visokoj preciznosti pasera…, samo su neke od karakteristika ovog stroja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content