Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalna proizvodnja u Stega Tisku uz Mimaki JV330-160

Iako je prva pomisao vezana uz Stega Tisak ofsetna proizvodnja, mi smo ih posjetili zbog njihovog digitalnog segmenta poslovanja. Naime, prije tri mjeseca u njihovu je proizvodnju stigao eko-solventni široko-formatni printer,  Mimaki JV330-160. Isporučila ga je i instalirala tvrtka Igepa Pako.

Razlog investicije ili točnije rečeno zamjene starog modela Mimakija novijim, kako nam je rekao gosp. Danko Orehovec, voditelj grafičke pripreme u Stega Tisku, bila je nužnost. „Nakon odrađenih 150 tisuća m2 u pet godina na starom modelu, bilo je vrijeme za zamjenu“, kaže nam gosp. Orehovec.

 Kvaliteta, brzina, podrška

Iako su, iskreno govori, gledali i druge modele, nekoliko je razloga zašto Mimaki JV330-160.
„Prije svega, jer u odnosu na druge printere ovog tipa Mimaki ima daleko najbolji omjer cijene potrošnog materijala, prvenstveno boje. Zaključili smo da nam je najisplativija varijanta s obzirom na produkciju koja je nama potrebna. Koristimo originalnu Mimikijevu tintu te imamo sve potrebne certifikate. Drugi razlog je brzina i kvaliteta otiska. Brzina koju mi koristimo je oko 50m2/h. Maksimalna brzina je 80m2/h i moram reći da njihova deklaracija brzine odgovara stvarnoj brzini. Rezolucija je 600x1200dpi, a veličina kapljice 3 pikolitra. Treći i nikako ništa manje bitan razlog je jako dobar odnos s tvrtkom Igepa Pako kao distributerom. Jako nam je važna podrška koji nam pružaju. Servisi kao i bilo što drugo potrebno uvijek je bilo riješeno u roku jednog dana i to nam puno znači“, pojašnjava gosp. Orehovec.

Male naklade plakata

Mimaki JV330-160 u svojoj osnovi dizajniran je za proizvodnju širokog raspona aplikacija na različitim materijalima. To, između ostalog, uključuje naljepnice i etikete, grafike za oslikavanje vozila, prozorske dekoracije, tapete, naljepnice za podove te banere i postere.
Upravo za posljednje spomenuti segment koriste ga u Stega Tisku.

Zašto su u proizvodnju uveli digitalni printer, koji su to poslovi za koje ga koriste te o kakvoj je konfiguraciji riječ, pročitajte u intervju objavljenom u Print Magazinu. Posljednji broj sada je dostupan i online.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content