Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalna transformacija na tržištu tiska etiketa se nastavlja

Proizvodnja ambalaže i etiketa niše su koje danas bilježe najveće stope rasta. Istraživanja pokazuju da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama. Kako bi odgovorili na potrebe današnjih kupaca ambalaže i etiketa, proizvođači tehnologija konstantno rade na pronalaženju najboljih rješenja. Posebice proizvođači digitalnih rješenja za tisak. Jedan od nužnih koraka koji je potrebno napraviti je digitalna transformacija. Tvrtkama donosi optimizaciju proizvodnje što pridonosi podizanju konkurentnosti. U tvrtki Durst snažno su posvećeni tome.
U nastavku donosimo razmišljanja o digitalnoj transformaciji gosp. Martina Leitnera, product menadžera za etikete i fleksibilnu ambalažu u tvrtki Durst.

U kojoj je fazi transformacija – od konvencionalnog do digitalnog na europskom tržištu etiketa?

Prema mojem mišljenju, europsko tržište etiketa već je u vrlo naprednoj fazi transformacije, ali se još uvijek transformira vrlo brzo. Taj se razvoj ne odnosi samo na Europu, već se može vidjeti i na svjetskoj razini.

Glavni razlog je taj što su današnji digitalni proizvodni sustavi na iznimno visokoj razini u smislu kvalitete i nude vrlo konkurentan ukupni trošak vlasništva (TCO). Upravo zato danas sve više kupaca prebacuje poslove s konvencionalnih na digitalne strojeve i zamjenjuje flekso tiskarske strojeve s Durst TAU tiskarskim strojevima. Očekujem da će se taj trend nastaviti pa čak i ubrzati u sljedećim mjesecima i godinama.

Koji su po Vašem mišljenju najvažniji argumenti za pokretanje u smjeru digitalne transformacije?

Nedavna pandemija i nastala kriza opskrbnog lanca te s tim povezana inflacija ubrzavaju okretanje poslova tiska etiketa prema digitalnijoj proizvodnji. Konkretno, jednostavnost upotrebe, manja potreba za radnom snagom, brzo postavljanje i proizvodnja što rezultira brzim vremenom isporuke, u kombinaciji s manjom količinom otpada i stoga manjim utjecajem na okoliš ključni su argumenti za uvjeravanje kupaca da ulažu u digitalnu transformaciju.

Koja je strategija Dursta kako bi zadovoljili trenutne i buduće potrebe tržišta?

Naša je vizija ubrzati promjenu prema digitalnoj proizvodnji etiketa koja štedi resurse, poštujući istovremeno ekonomske ciljeve naših kupaca i pružajući visokokvalitetna rješenja za tisak.

Durst RSC platforma predstavlja vrhunsku kvalitetu (1200×1200 dpi, visoka neprozirnost i otpornost boje, do 9 boja i 95% Pantone pokrivenosti), najbolju produktivnost i dokazani TCO (smanjenje potrošnje boje i energije, minimalni proizvodni otpad, optimizirana softverska podrška). Kombinacija ova tri ključna aspekta čini Durst vrhunskim dobavljačem u rješenjima za ink jet ispis etiketa.

Za sva pitanja vezana uz Durst na tržištu naše regije obratite se tvrtki Grafik.net.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content