Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalni ispis otima tržište offsetu

Prema istraživanju međunarodne agencije Smithers Pira za industriju digitalnog ispisa, analize pokazuju da će industrija digitalnog ispisa rasti od 131,5 milijarde $ u 2013.godini na 187,7 milijardi $ u 2018.godini, kroz godišnji rast od 7,4°%. Trendovi u digitalnom ispisu pokazuju da će udio u ukupnom tržištu digitalnog ispisa porasti od 9,8% u 2008.g. na 20,6°% u 2018.g., s time da inkjet tehnologija raste brže od elektrofotografskog ispisa a u offset ispisu će se osjetiti pad, osobito u web offsetu.

Nove studije pokazuju kako se pitanje izravne konkurencije između digitalnog i offset ispisa provlači kao svakodnevna pojava kod tiskara, u određivanju koji bi proces trebalo koristiti za određeni posao.

U 2008. godini je postotak digitalnog ispisa na tržištu iznosio nešto manje od 18,5% u odnosu na offset, dok će po procjenama stručnjaka do 2018. godine nositi gotovo 50% u odnosu na offset ispis.

Ekonomičnost offset i digitalnog procesa se nastavlja razvijati. Poboljšanje produktivnosti i pouzdanosti kod digitalnog ispisa čine ga isplativijim na duže staze. Proizvodnja je brza, smanjuje se vrijeme obrta radnih mjesta. Analiza tržišta pokazuje da je industrija digitalnog ispisa bolje prilagođena za promjenjive zahtjeve kupaca te za niže naklade i sve veći broj personaliziranih otisaka.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content