Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalni tisak ambalaže – ključno područje rasta

 

Tehnologije digitalnog tiska izuzetno se brzo razvijaju, što dovodi do kontinuiranog širenja mogućnosti njihove primjene, zbog čega digitalni tisak svoju primjenu sve više pronalazi i u brzorastućem  segmentu tiska ambalaže.

 

Prema posljednjim podacima Smithers Pire, tržište digitalnog tiska ambalaže u 2017. godini dosegnulo  je vrijednost od 13,2 milijarde dolara, a prema očekivanjima do 2022. godine njegova će se vrijednost popeti na 23,2, milijarde dolara. Stručnjaci stoga smatraju da će upravo digitalni tisak ambalaže predstavljati jedno od ključnih područja rasta grafičke industrije te biti izvrsna prilika za otvaranje novih tržišnih niša, kako za konvertere tako i za njihove kupce.

Da je ambalaža uistinu budućnost, svjedoči i rekordna posjećenost ovogodišnjeg sajam Interpack, najvećeg svjetskog sajma posvećenog svim aspektima ambalaže kao vrlo kompleksnog proizvoda. 2865 tvrtki te posjetitelji iz 168 zemalja svijeta dokaz su da ambalažna industrija brzo raste i posljednjih godina ne pokazuje znakove usporavanja.

Uz tržište etikete, koje je među prvima prigrlilo digitalnu tehnologiju, prvenstveno zbog fleksibilnost, brzine te mogućnosti otiskivanja, jednako kvalitetnih malih naklada, i ostali segmenti ambalažne industrije sve više uviđaju prednosti ove tehnologije. Tako uz etikete i kartonsku ambalažu, posljednjih godinu dana digitalni tisak svoju primjenu sve više pronalazi i kod tiska fleksibilne te valovite ambalaže.

Iako stručnjaci ističu da će tradicionalni procesi proizvodnje ambalaže i dalje biti potrebni, osobito za tisak velikih naklada, neupitno je da se njihov tržišni udio postupno smanjuje razvojem i unaprjeđenjem procesa digitalnog tiska opcijama koje prije nisu bile dostupne, a tu se prije svega misli na brzinu i produktivnost.
Sve je više onih koji se priključuju ovoj digitalnoj revouciji i koji su digitalnu tehnologiju prepoznali kao alat s kojim će uvijek biti ispred zahtjeva kupca.

 

hp_printed_coca_cola_labels_closeup

Zakoračite i Vi što prije u digitalnu budućnosti! Prvi korak napravite već u studenom ove godine sudjelujući u Zagrebu na konferenciji posvećenoj upravo digitalnom tisku ambalaže.

 

Više detalja uskoro!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content