Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalni tisak etiketa nastavlja osvajati tržište

Tisak etiketa je uz ambalažu jedan od najbrže rastućih dijelova grafičke industrije. Uz velike fleksotiskarske sustave, svoje mjesto na tržištu sve više pronalaze i digitalni strojevi za tisak etiketa, od kojih su se neki već ozbiljno približili industrijskoj proizvodnji.
Sve to bili su više nego dovoljni razlozi da u sklopu ovogodišnjeg sajma Print21 u Zagrebu jednu od radionica posvetimo upravo tisku etiketa.
Naši gosti na tu temu bili su gosp. Bojan Zupančič, iz tvrtke Konica Minolta, gosp. Stanko Šašić, iz tvrtke Microline, gosp. Marijan Hrvačić, iz tvrtke Trgo Fortuna i gđa Monika Rogošić, iz tvrtke Astronova.

Zanimalo nas je zašto tisak etiketa raste? Između ostalog, rastu značajno pridonosi i digitalni tisak jer uz brzinu i efikasnost donosi za etikete i vrlo važnu personalizaciju.

Glavni benefiti digitalnog tiska etiketa, posebice ako se netko odluči za in-house rješenje je mogućnost izmjene poslova u zadnji tren, naklada od jednog do nekoliko stotina komada i što je jako važno, nema potrebe za zalihama.
Male serije, testne serije ono su što će tržite digitalnog tiska etiketa gurati naprijed.
Kvalitetom digitalni tisak se danas ozbiljno približio analognim tehnologijama. Također, danas je sve traženija i digitalna dorada etiketa što uključuje  oplemenjivanje s lakom i folijom.
Etiketa više nije samo prenositelj informacija, ona je postala važan marketinški alat.

Naši sugovornici savjetuju vas kako najjednostavnije i vi možete ući u svijet tiska etiketa te na što obratiti pažnju kod investicije.
Radionicu poslušajte / pogledajte na Print Magazin You Tube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content