Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Digitalni tisak u službi kreativne industrije

Poznato je da arhitekti i dizajneri interijera i eksterijera uvijek traže nove materijale te načine i mogućnosti njihove primjene koje donose vizualno bogatstvo i poboljšanje. Danas im u tome znatno pomažu i tehnološke inovacije u mnogim područjima, a jedno od njih je svakako i tisak, posebice digitalni, koji svoju primjenu sve više nalazi, između ostalog, i u dekorativnom tisku te bilježi sve veći proizvodni volumen kod niza aplikacija u proizvodnji dekora.

Uz tržište dekorativnog tiska, podaci pokazuju da i globalno tržište tiska t-shirta značajno raste, a na taj rast  snažno utječe i prihvaćanje tehnologije digitalnog tiska. Globalna istraživanja pokazuju da će uvođenje jeftinih rješenja i napredak u rješenjima ink jet glava, koja omogućuju korištenje boja različitih dobavljača, još više pridonijeti sve većoj prihvaćenosti ove tehnologije kod tiska t-shirta.

Digitalni tisak u poziciji je dakle da svjedoči najvećem rastu u narednim godinama i to zbog sve većih prednosti ove tehnologije te napretka ink jet tehnologije.

S obzirom na to da danas gotovo da nema materijala na koji se ne može otiskivati, mogućnosti digitalnih dekorativnih aplikacija su beskonačne.

Uvjerit će se u to i posjetitelji sajma Decora Print, koji se od 28. 2. do 3. 3. 2018. održava u Spaladium Areni. Riječ je o prvom takvom sajmu kod nas koji hotelijersko-turistički i HoReCa sektor želi upoznati s rješenjima grafičke industrije koja će im pomoći unaprijediti prisutnost i predstavljanje na tržištu te ih izdvojiti od konkurencije.

 

Svoju ponudu i rješenja predstavit će:

Pako d.o.o. – predstavit će Rolandov pisač LEF za tisak na krute materijale (plastika, staklo, keramika, metal), namijenjene proizvodnji suvenira i promotivnih materijala; t-shirt pisač Brother GTX, a posjetitelji će moći vidjeti i Nanodiy tehnologiju tiska na tekstil.

Epson – predstavit će svoja rješenja namijenjena profesionalnom tisku i tisku velikih formata te posebne strojeve iz proizvodnih grupa Signage, Sublimacija, Photo i Color Label; na Decora Printu predstavljat će ih tvrtke zastupnici Dit d.o.o, Zinam d.o.o. i Subligo d.o.o.

Europapier – predstavit će dekorativnu liniju materijala kao što su: dekorativne tapete, folije za zidove, tekstilne naljepnice za zid, Flex i Flock materijali za termalni transfer, pjeskarenu foliju te dizajnerski papiri iz standardne ponude.

Eurocoop – kao poduzeće koji se bavi veleprodajom uredske opreme i papira, iz svoje ponude izdvaja: Ricoh L4160 latex, Ricoh Ri6000 DTG, Pretreatment uređaj Shulze, Ricoh Pro C5200s produkcijski uređaj te Graphtec CE6000-40 vinyl cutter.

Falk&Ross – kao renomirani paneuropski distributer promotivnog tekstila predstavit će širok spektar proizvoda vrhunskih međunarodnih brendova kao što su B&C, Fruit of the Loom, Gildan i mnogi drugi te SG Footprints, platnene cipele na koje je moguće otiskivati.

Fortuna Digital – posjetiteljima će predstaviti HP Latex pisač s kojim ulazite u svijet digitalnog tiska u potpuno novom segmentu. Wallpapiri, canvas platna, naljepnice za namještaj i mnoštvo drugih ideja samo su neki od razloga zašto posjetiti njihov štand.

Grafika Plus – predstavit će digitalne transfer papire za različite pisače kao i flex folije proizvođača Siser i Politape; u ponudi će imati papire za sublimacijske pisače, solventne pisače, cmyk laserske pisače i ono što koristi sve više tiskara, papire za bijeli toner za OKI white pisače.

Graphic Center – predstavit će mogućnosti digitalnog T-shirt tiska, odnosno tiska na tekstil iz role vezanog uz dizajn interijera te razne kućne dekoracije; moći ćete vidjeti i tisak na suvenire, razne promotivne materijale, tapete, laminirana stakla te na razne druge fleksibilne i pločaste materijale.

Igepa Plana – predstavit će tri izuzetno zanimljiva uređaja iz Mimakijeve ponude, široko primjenjivih u sferi dekorativnog i promotivnog tiska – plošni pisač Mimaki UJF-3042 MkII EX, plošni rezač Mimaki CFL-605RT te print&cut model UCJV300-160.

Klio – posjetiteljima će predstaviti Epilog Laser, model Fusion M2 32 s dvostrukim laserskim izvorom; CO2 i Fiber, opremljen s kamerama za pozicioniranje pri rezanju te UV flatbed pisač opremljen bojama za tisak na sve materijale (DTS/DTG).

Ibis-Alpha – iz svog asortimana će predstaviti nekoliko modela termo preša koje se koriste u digitalnim tiskarama, t-shirt shopovima ili sitotiskarskim radionicama, iznimno su lagane za rukovanje. Osim termo preša posjetiteljima će biti predstavljena i široka ponuda konturnih rezača folija.

Zona Tri – predstavit će se sa širokim rasponom tekstilnih reklamnih proizvoda proizvođača Gildan, Sol’s, Anvil, Kariban, Regatta. Uz široki raspon radne odjeće, prezentirat će primjenu aplikacija na proizvode iz svoje ponude pomoću tehnologija sitotiska, termotiska, sublimacijskog tiska i štika.

Skripta tisak – predstavit će se sa segmentom koji se odnosi na uređenje interijera i to metodom sublimacije. Tu spada dekorativni tisak (jastučnice, zavjese,stolnjaci, razni podmetači, tekstil za tapeciranje namještaja…), tisak na tapete, canvas platna te promotivni materijali.

Og Grafika – posjetiteljima će se, uz ostali proizvodni asortiman, predstaviti s personaliziranim promotivnim proizvodima od papira tzv. custom made proizvodima.

Tuplex – predstavit će se sa širokim asortimanom pločastih materijala za reklamnu i dekorativnu industriju. Predstavit će veliki izbor najčešće korištenih pjenastih ploča pripremljenih za direktni digitalni tisak, raznih boja i debljina te plexiglas ploče.

Linea design&print – posjetiteljima će predstaviti nove displej sustave, opremu za označavanje u hotelima, zidne obloge, tapete te folije za uređenje izloga.

Terramedia – predstavit će novu kolekciju tekstila iz ugostiteljskog asortimana, konobarske košulje, pregače, kuharske bluze, kape…

Tvrtka Kartular – posjetiteljima će na sajmu Decora predstaviti dekorativni tisak tapeta i tekstila iz role, mogućnost tiska na suvenire, promotivne materijale, keramičke pločice. Uz tisak etiketa, raznih ulaznica i naljepnica, posjetiteljima će biti predstavljen ručni rezač za pločaste materijale, impulsne varilice, električni zidni rezač pločastih materijala te optički mjerač reklama, objekata i prostora.

 

Izložbeni dio će biti upotpunjen i stručnim predavanjima, a sve informacije pronađite na web stranici Print Magazina – Decora Print

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content