Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Direktni tisak na tekstil?

 

Mimaki distributer TTS omogućio je širenje poslovanja portalu Onlineshopz

Tvrtka Onlineshopz  je nedavno uložila u revolucionarni pisač za direktni tisak na tekstil Mimaki Tx300P-1800. U početku su proizvodili lutke na napuhavanje a kasnije se to proširilo na isporuku raznih tiskanih tekstilnih proizvoda.

Direktni tisak na tekstil

U 2015. godini Onlineshopz je kupio svoj prvi pisač i kalander. Bio je to Mimaki JV33, prilagođen za direktni tisak na tekstil. Mogli su ispisivati na tkanine i imali su stručnjake za konfekciju,  jer su imali svu opremu. Pisači nisu bili njihovo područje, znali su ih samo iznajmiti ili prodati, bili su im smješteni u hodniku. Pisači trebaju biti u klimatiziranom okruženju ali tada to nisu znali.

Vlastita proizvodnja

Vlasnici tvrtke Bjorn i Maarten imali su viziju. Nisu samo htjeli prodavati, već su htjeli i proizvoditi. Bili su u kontaktu s tvrtkom TTS. Maarten: “ Dakle, savjetovali su nam da koristimo opremu koja bi nam omogućila i servisiranje drugih tržišta tekstila. Mislili smo da je to lukava odluka. Ja sam po struci psihoterapeut, a Bjorn je IT stručnjak – niti jedan od nas nije poznavao tisak. Skočili smo na slijepo i povjerovali u savjete našeg dobavljača, tvrtke TTS. Na kraju je sve ispalo jako dobro.

Proširenje ponude

Tvrtka je ubrzo počela proizvoditi zastave, banere i druge tekstilne proizvode, odnosno sve dostupno za online prodaju putem raznih vertikalnih webshopova, prikupljenih pod matičnim nazivom onlineshopz.nl. Svaki proizvod je proizveden unutar tvrtke. Oprema je znatno porasla u tri godine, s rješenjima za šivanje, piljenje, tiskanje i ugradnju. Poslovni prostor je danas ispunjen svim vrstama strojeva. Bjorn: “Ako ćemo to učiniti, učinit ćemo  to sami. To je jedini način da ostanemo konkurentni i uspješni na ovom tržištu. ”Trenutno imamo 22 djelatnika koji isporučuju prosječno oko 100 narudžbi dnevno.

Mimaki_print_na_tekstil_Print_Magazin

Tekstilni pisač

Najnoviji isporučeni pisač od strane tvrtke TTS je pisač Mimaki Tx300P-1800. Suradnja između obiju strana olakšala je složen proces tiska, a to je direktan tisak na tekstil. Najbolja potvrda za Onlineshopz je ta da je izabrala najboljeg dobavljača. Pisač koji je trenutno instaliran posebno je dizajniran za direktan ispis na tekstil. “Mimaki je jedini dobavljač koji proizvodi pisače koji su na visokoj razini. Oni kontinuirano ulažu u inovacije a to su i pokazali s pisačem Mimaki Tx300P-1800.

Ekspanzija

Jedina stvar koja nepovoljno utječe na rast Onlineshopza je njegovo proizvodno područje. Postoje planovi za proširenje nove dvorane. U planu im je proširenje na nove, vertikalno specijalizirane webshopove. Coolblue je također jedan od novih poslovnih modela. Ovi strastveni poduzetnici još uvijek imaju velike težnje, pokušavajući proširiti poslovanje na druge zemlje. Već sada imaju aktivne internetske trgovine u Njemačkoj a dobra lokacija na samoj granici uvelike je doprinijela tom izboru. Sljedeća će biti Belgija, Francuska i Španjolska. Maarten: “Vidimo toliko prilika. Naš moto je: Uzmite ideju i krenite.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content