Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Dramatični efekti UV-višeslojnog ispisa iz Mimakija

Njemačka tvrtka Bildkraft, pružatelj usluga u sign & display segmentu iz svoje ponude izdvaja pametne efekte za dnevne i noćne prikaze koje do sada nije bilo moguće postići, a sve to zahvaljujući UV ink jet pisaču UCJV300-160 tvrtke Mimaki. Višeslojni ispis jasno je povećao intenzitet osvijetljenih pozadinskih reklama.

Jedan osvijetljeni zaslon, dvije različite slike: panoramski alpski pogled s planinskim vrhovima i duboko zeleno jezero danju, tropska plaža s palmama i pjenušavi valovi noću. To su dvije veličanstvene slike na osvijetljenom zaslonu koje se mogu mijenjati jednostavnim pomicanjem prekidača. Mimaki UV ink jet pisač UCJV300-160 omogućuje ovo višeslojnim ispisom. 

Od početka 5. mjeseca 2018. godine u ovoj tvrtki rade print & cut širokog formata isključivo na novom Mimaki UV ink jet pisaču, odabirom verzije sa 7 boja (CMYK, svijetla cyan, svijetla magenta i bijela) kako bi mogao ponuditi pozadinsko osvjetljenje uz potpuno novu razinu kvalitete. Ovu su promjenu napravili kada im je ink jet pisač drugog proizvođača počeo davati lošije rezultate. Ono što je ostalo u užem izboru bilo je latex rješenje i ink jet UV pisač iz Mimakija. Iako je opcija za latex bila jeftinija, no odlučili su ići s UCJV300-160 print-and-cut rješenjem koje je Mimaki najavio prethodne godine.

Kvaliteta ispisa i proširena paleta boja od šest boja plus bijela čine ključnu razliku u sjajnom prikazu boja i slika. Dok otapala i latex boje prodiru u podlogu i stoga mogu izravnati ili “utopiti” sliku, UV boja se stvrdnjava na površini bez gubitka sjajnosti boje. 

“Jedna od najuzbudljivijih aplikacija koje je Bildkraft proizveo na svom Mimaki pisaču, nakon brze instalacije (u jednom danu), bio je 2,5m visok i 1m širok osvijetljeni znak u obliku nosa za lokalni kozmetički salon. Invertirani otisak na prozirnom filmu je zatim obložen s 12 mm akrilnog stakla. Bijeli dotisak je eliminirao potrebu za folijom u boji, štedeći cijeli proces. Druge aplikacije koje će Bildkraft sada odrađivati samo sa svojim Mimaki UV pisačem obuhvaćaju wrap vozila s gradijentima boja. “Boje su na ljepljivim folijama mnogo intenzivnije i živopisnije, što naši kupci potvrđuju jednoglasno”, kaže Björn Blum, vlasnik njemačke tvrtke Bildkraft.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content