Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

drupa 2016 – USPJEH OGROMNIH RAZMJERA

Drupa je nenadmašeni kralj grafičkih sajmova. Nekoliko dana nakon sajma su nam stigle statistike koje govore u prilog drupi, osim jedne, a to je broj posjetitelja. Ovogodišnja drupa je u minusu u odnosu na 2012. godinu za 17% ili 54000 posjetitelja. Razlozi ovako velikog pada broja posjetitelja se mogu pretpostaviti. Politička nesigurnost koja je znatno veća u odnosu na 2012. godinu, a sa druge strane događaji u grafičkoj industriji ukazuju da se događa konsolidacija u industriji. Posjetitelji koji dolaze nisu više velika izaslanstva ili organizirani kao neka vrsta izleta na drupu. Naime, u današnje vrijeme to su top manageri, koji u svojim poduzećima imaju slobodne ruke u odlučivanju o kupnji nekog pisača.

I ovogodišnja je drupa dobila najbolje ocjene. Atmosferu na drupi 2016, najvećem i najvažnijem sajmu za tisak i crossmedia rješenja je jako teško opisati jer su nadmašena sva očekivanja. Sam podatak da je 11- dnevni sajam privukao 1837 izlagača iz 54 zemlje svijeta – govori o njegovoj veličini i izvrsnosti. Ponovno postavljanje drupe i usmjerenost na buduće teme s jakim potencijalom rasta – kao što su 3D ispis, funkcionalni tisak ili ambalažni tisak dokazuje njenu važnost. Mogli ste doživjeti vrlo inovativan rast industrije na drupi u 19 izložbenih dvorana. Oko 260.000 posjetitelja iz 188 zemalja i 1900 novinara iz 74 države, doputovalo je u Dusseldorf ove godine kako bi saznali više o tehnološkim inovacijama, daljnjem razvoju i novim poslovnim procesima. Gotovo 75% svih posjetitelja bili su rukovoditelji poduzeća ili visoko pozicionirane osobe koje imaju mogućnost odlučivanja kada su u pitanju kapitalna ulaganja u njihovim tvrtkama.

druap_2016

Razvoj u nazočnosti posjetitelja (2012: 314.248) pokazuje nam da se događa konsolidacija u industriji. Posjetitelji koji dolaze nisu više velika izaslanstva ili organizirani kao neka vrsta izleta na drupu. Naime, u  današnje vrijeme to su top manageri, koji u svojim poduzećima imaju slobodne ruke u odlučivanju o kupnji nekog  grafičkog  uređaja. Međunarodnih posjetitelja je bilo 76% što je oko 16% više nego prije četiri godine. Azijskim  posjetiteljima možemo pripisati 17% (2012: 13,6%), Indiji pripada 5% a Kini 3%. Vodeće europske zemlje su  bile Italija, Francuska, Nizozemska i Velika Britanija. To znači da je drupa unaprijedila svoje globalno tržište i svoj značaj proširila u svjetskim razmjerima. Drupa će zadržati svoj uhodani četverogodišnji ciklus. Vodeći  sajam za tisak i cross-medijska rješenja ponovo će se održati u Düsseldorfu od 23.6. do 3.7.2020. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content