Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa 2020. godine u znaku ambalaže

 

 

Nešto malo manje od dvije godine prije početka, Drupa je objavila prve pojedinosti o tome što donosi sajam 2020. godine.
Prva otkrivena odnosi se na “Touchpoint Packaging”, jednu od brojnih točaka koja ima za cilj biti središte prezentacija, informacija i pružanja uvida u budućnost, a vezanu uz različita područja i teme.
Osim ambalaže, teme koje će biti obrađene na tim „točkama“  uključuju funkcionalni tisak, 3D tisak i Internet stvari u industrijskom tisku.
Koordinacijski odbor glavnih partnera također je već poznat, a čine ga: Agfa, Danone, Heidelberg, Nestle, Kurz, Siegwerk, Bobst, HP Indigo i Esko. Svaki od njih snažno je vezan uz ambalažu i njezin razvoj.
Namjera Drupe je surađivati s brandovima i studentima koji bi prezentirali koncepte trenutačnog dizajna ambalaže, ali i pokazali u kojem se smjeru ona može razvijati, uzimajući u obzir različite podloge, personalizaciju, utjecaj na okoliš, itd. “Namjera nam je ne usredotočiti se na ono što je već učinjeno, nego potaknuti, nadahnuti te ukazati brandovima na smislene smjerove u kojima razvoj ambalaže može ići”, kažu u Drupi.
Fokus na ambalaži na Drupi ne iznenađuje s obzirom da se ambalaža smatra jedim od najbrže rastućih područja tiska koje sve više dotiču i digitalne tiskarske tehnologije.
Drupa se želi povezati s brandovima koji određuju tisak ambalaže, dizajnerima koji stvaraju koncepte, kao i tiskarama koji moraju ulagati u tehnologiju.  Drupa počinje 16. lipnja 2020.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content