Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

DS Smith i Saponia – nova papirnata ručka na Faks deterdžentu

Stručnjaci tvrtke DS Smith pomogli su tvrtki Saponia u postizanju svojih ciljeva održivosti s 99,8%* reciklabilnim i 100% optimiziranim ambalažnim rješenjem za njihov brend Faks Helizim.
Novi dizajn ambalažnog rješenja će ugradnjom papirnatih ručki na kutiju omogućiti eliminaciju do 8.000 kg teško reciklabilne plastike s polica trgovina.

Izazovi koje se željelo eliminirati

Jedan od glavnih izazova za tvrtku DS Smith bio je razviti održivo ambalažno rješenje za veće težine deterdženta za pranje rublja koje osigurava jednostavno rukovanje.
U isto vrijeme, bilo je važno i fokusirati se na:

  • potrošačko iskustvo – prepoznavanje potreba suvremenog potrošača
  • jamstvo robne marke – vizualno privlačan i potrošaču prilagođen dizajn
  • sigurnu distribuciju – optimizirani opskrbni lanac
  • vidljivost u trgovini – osigurati da se imidž marke ističe
  • sigurno za planet – promicanje i osiguravanje održivosti.
Učinkovito rješenje

Uspješna zamjena problematične plastične ručke za jednokratnu upotrebu i optimizirani opskrbni lanac, rezultiralo je smanjenjem CO2. Time je smanjen negativan utjecaj ambalaže na okoliš.
Novi dizajn kutije razvijen je pomoću DS Smithove metodologije „Matrice kružnog dizajna“ (Circular Design Metrics – CDM) kako bi se osigurale veće kružne performanse samog proizvoda.
Matrica kružnog dizajna je pionirski alat tvrtke DS Smith. Omogućava ocjenjivanje i usporedbu kružnosti dizajna ambalažnog rješenja kroz 8 različitih pokazatelja, a razvijen je u suradnji sa Zakladom Ellen MacArthur .  

Zahvaljujući ovoj suradnji krajnji potrošač dobio je proizvod koji nije samo održiv, već je i jednostavan za korištenje te isplativ. Dizajn kutije je optimiziran za brzo sastavljanje na automatiziranim linijama za pakiranje gdje je ručka od papira pričvršćena za ambalažu. Dakle, učinkovito rješenje koje zadovoljava potrebe potrošača dok istovremeno pozitivno utječe na okoliš.

*99,8% ove kutije može se reciklirati tamo gdje postoji infrastruktura za recikliranje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content