Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Dugoočekivani Labelexpo Europe pomaknut na 2023.

Na novitete u tisku etiketa morat ćemo pričekati još godinu i pol dana. Naime, Tarsus Grupa, organizator sajmova Labelexpo Global, objavila je da je Labelexpo Europe 2022 otkazan. Sajam je trebao biti održan od 26. do 29. 4. u Brusselesu. Organizator je objavio da se pomiče na iduću godinu, točnije od 11. do 14. 9. 2023.
Organizacijski tim je donio odluku o pomicanju datuma u svjetlu, kako kažu, značajnih pritisaka u opskrbnom lancu s kojima se europska industrija etiketa trenutno susreće. Odluci je pridonio i razvoj situacije u Ukrajini.

Odluka je donesena na temelju konzultacija s izlagačima, udrugama i industrijom. Naime, na mnoge od njih izravno utječe nedostatak dijelova i materijala. Ove nestašice, izazvane pandemijom, posljednjih mjeseci eskaliraju zbog dugih rokova isporuke koji sada ometaju opskrbni lanac u Europi. S obzirom na to da se event trebao održati za nešto manje od dva mjeseca, uz nedostatak informacija o tome što se može očekivati, organizacijski tim donio je odluku o novom datumu.

 „Znamo da je odluka o otkazivanju i ponovnom zakazivanju sajma razočaravajuća za sve.  Ovo je za nas bila vrlo teška odluka, neumorno smo radili na prevladavanju problema u lancu opskrbe i organiziranju eventa prijeko potrebnom industriji, posebno u svjetlu izazova u posljednje dvije godine. Nažalost, ovi problemi su se u ovoj fazi pokazali nepremostivima, pa smatramo da je pomicanje datuma odgovorna odluka koju treba donijeti,“ rekla je Lisa Milburn, izvršna direktorica Labelexpa.
I FINAT razumije i podržava odluku o otkazivanju. „S obzirom na postojeću nestašicu čipova i komponenti, trenutnu nestašicu papira i drugog potrošnog materijala za proizvodnju etiketa te sada velike geopolitičke neizvjesnosti uzrokovane situacijom u Ukrajini, jednostavno je previše prepreka za prevladavanje,“ ističe Jules Lejeune, izvršni direktor, FINAT-a.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content