Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Durst predstavio dva nova pisača P5 platforme

Na ovogodišnjoj FESPA-i sudjelovala je i talijanska tvrtka Durst, renomirani svjetski proizvođač pisača za digitalni tisak velikog formata.
Durst je ove godine na tržište izašao s P5 platformom, pri čemu P5 pet označava pet značajnih karakteristika strojeva ove platforme: kvalitetu, raznolikost, funkcionalnost, iskorištenost i workflow. Nova P5 platforma ima novi dizajn, strojevi su monumentalni, ali vrlo jednostavnih i ravnih linija zbog čega su privlačili poglede posjetitelja.
Kako nam je rekao gosp. Dean Tolp, voditelj poslovnog razvoja u tvrtki Grafik.net, ovlaštenom distributeru Durst pisača za područje regije, s kojim smo razgovarali na FESPA-i, uz već postojeći modele P5-250HS i P5-200HS, Durst je ove godine svoju P5 platformu proširio s dva nova pisača P5-350 i P5-210.
Riječ je o hibridnim flatbed pisačima s mogućnošću ugradnje role, širine 3,5, odnosno 2,1 metar. Za razliku od P5-250HS koji u sebi ima klasične lampe i Fujifilm glave, novi modeli dolaze s LED lampama i i Ricoh glavama Gen5, pete generacije. Kako nam je rekao gosp. Tolp, LED tehnologija, zahvaljujući adekvatnoj formuli boje koja je razvijena u Durstovom istraživačkom centru, nije niti malo utjecala na brzinu. „LED lampe jesu skuplje, no isto tako deset puta duže traju, troše manje energije i manje zagrijavaju prostor, a nisu deset puta skuplje“, rekao je gosp. Tolp.
Ono što je karakteristično za nove modele je jača roll opcija nego što je bila na starijim generacijama strojeva, pomičan stol napravljen u tri dijela za dimenzije 70, 140 i 220cm te ga se  vrlo lako i jednostavno može preklopiti na željenu širinu, multiroll opcija (jedna ili dvije role), multitrack opcija zahvaljujući kojoj je moguće paralelno odrađivati šest različitih poslova te ugrađeni senzori za kontrolu širine i debljine medija (media width sensor; media thicknes sensor).
Svi modeli u sebi imaju ugrađen softver – Durst workflow i Durst Analytics, a za nove modele P5 platforme Durst nudi i širok raspon boja (rigid i roll LED ink) za primjenu kod različitih aplikacija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content