Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Epson ispisuje na papir, tekstil, namještaj, zgrade…

Na sajmu Intergrafika u Zagrebu predstavljena su rješenja ispisa u velikim formatima za tvrtke u komercijalnim djelatnostima. Uz tehnologiju MicroPiezo ispisivati se može na različite materijale, u različitim dimenzijama, za različite potrebe

 

Zagreb, 27. svibnja 2015. – Tvrtka Epson na sajmu Intergrafika (od 27. do 30. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu) predstavlja rješenja ispisa na velikim formatima za potrebe komercijalnih djelatnosti. U suradnji s partnerskim tvrtkama ZINA, DIT i SubliGO predstavljene su mogućnosti ispisa velikog formata u komercijalnim djelatnostima. Od ink jet ispisa na tekstil, preko aplikacija velikog formata poput plakata, obljepljivanja vozila i mesh aplikacija na zgradama, do mini ink jet foto laboratorija za fotografske radnje.

Tvrtke koje nude usluge ispisa na velikim formatima moraju producirati točne boje, uglađene tonove, metalik i efekte vinjeta na širokoj paleti medija za mnoštvo proizvoda. Ne ispisuje se samo na klasične medije već i na tkanine, od modnih artikala preko sportske opreme do tapeta, navlaka za namještaj i ostalih elemenata kreativnog dekora. Aktualan je i ispis na ambalažu s preciznim bojama. Produktivni digitalni pisači za naljepnice ispisuju male serije i promjenjive podatke ekonomično na širokom rasponu standardnih i ekskluzivnih formata.

„Pozorno pratimo kako digitalni tisak danas, u svijetu koji je sve više prilagođen potrošačima, pomaže našim korisnicima da ostanu konkurentni i učinkoviti“, kazao je Achim Bukmakowski, Manager Regional Sales Professional Graphics – East Europe, Epson Europe. “Digitalni ispis na odjeću, dekor interijera, kao i sve druge grafičke aplikacije, mijenjaju naše živote, posao i zabavu. Epson na sajmu Intergrafika u Zagrebu pokazuje kako njegovi pisači i tinte mogu pridonijeti kreativnosti i učinkovitosti čitavom sektoru i inspirirati korisnike za nove primjene tehnologije“, dodao je.

 

SureColor SC-S50610

Osmišljen za pružanje visoke razine učinkovitosti, SC-S50610 ima dvije ispisne glave s tankim piezoelektričnim filmom (Thin Film Piezo, TFP) te istovremeno koristi dva kompleta CMYK (ili CMYK + bijela za model od pet boja) tinte za ispis pri brzini većoj od 51 m2/h. Ugrađena jedinica za sušenje osigurava brzo sušenje ispisanih primjeraka za dodatno povećanje produktivnosti, a standardno se isporučuje i Epsonova dodatna jedinica za sušenje.

Zahvaljujući sustavu priključka na stražnjoj strani pisača novu rolu može umetnuti jedna osoba, a ručici za umetanje medija praktično se može pristupiti s prednje ili stražnje strane pisača. Teže role do 80 kg mogu se jednostavno postaviti pomoću dodatnog sustava za umetanje teških rola.

SC-S50610 može proizvesti sve; od postera i signage aplikacija do naljepnica za vozila. Pouzdano i ekonomično ispisuje na plastici, platnu, prozirnoj foliji, fotografskom papiru i čitavom nizu popularnih podloga za transparente, širine do 64 inča (162,6 cm). Pomoću modela od pet boja mogu se izrađivati bijeli ispisi visoke kakvoće na tamnim i prozirnim podlogama. Ispisani su primjerci otporni na izbljeđivanje tijekom tri godine na otvorenom i bez plastificiranja1).

 

SureColor SC-F2000

Epson-SureColor-SC-F2000-9713916331Uz niske troškove upotrebe, ovaj je model pouzdan, produktivan i idealan za izravan ispis na majice i torbe. Sa svojom tintom UltraChrome DG i novim softverom, ovaj pisač za tkanine daje korisnicima mogućnost ostvarivanja brže zarade. Može ispisati majicu za svega 27 sekundi2) uz brzu i jednostavnu izradu.

Njegov valjak omogućuje ispis na tkanine uz mogućnost prilagodbe visine za postizanje preciznih rezultata na tkaninama debljine do 25 mm. Područje ispisa na tkanini ostaje mekano, pa je odjeća udobna, a ispis dugotrajan. Sadrži Epsonovu glavu pisača MicroPiezo TFP rezolucije do 1440×1440 dpi za precizno oblikovanje i postavljanje matrice, a njegova široka paleta boja osigurava živopisne boje s glatkim prijelazima.

Tinta UltraChrome DG tvrtke Epson dolazi u spremnicima s tintom volumena 250 ili 600 ml, idealna je za ispis na tamnim tkaninama jer je bijela tinta iz te serije čvrsta i otporna na pucanje. Bijela tinta cirkulira sustavom kako bi se smanjilo začepljenje.

SC-F2000 omogućuje ispis na širokom rasponu medija i raznim vrstama tekstila te dolazi u paketu sa softverom za dizajn za lako dizajniranje majica po želji.

 

SureLab SL-D3000

Epson-SureLab-D3000-8478765220Model SureLab SL-D3000 koristi dokazanu Epsonovu tehnologiju pisaće glave Micro Piezo i može producirati precizne ispise u razlučivosti do 1440 x 1440 dpi. Komplet foto tinti  UltraChrome D6 6-omogućava ispis u širokom rasponu boja koji nadmašuje rezultate na bazi srebrnih halida (kod klasičnog „mokrog“ laboratorija). Rezultati su živopisni, s maksimalnom gustoćom crnih tonova.

Pošto  SL-D3000 omogućava kvalitetu ispisa usporedivu s Epsonovim profesionalnim grafičkim pisačima, fotografije će zadovoljiti očekivanja kupaca, a tvrtka će moći poslovati fleksibilnije i kombinirati D3000 s drugim pisačima. Postojećim korisnicima Epsonovih pisača pogodovati će i to što je softversko sučelje vrlo slično kao kod drugih modela.

Pisač može producirati na različitim vrstama medija širine između 4 i 12 inča (10 do 30,5 cm) i duljine od 3,5 do 48 inča (9 do 122 cm), te izrađivati fotografije, razglednice, pozivnice, letke i brošure na sjajnim, lustre i mat papirima.

SL-D3000 koristi znatno manje energije od „mokrog“ laba te ne treba dovod vode, zračni filtar ili kemikalije. Na taj način smanjuje se negativan utjecaj na okoliš te ukupan trošak korištenja.

 

SureLab SL-D700

Inkjet-foto-lab-Epson-SureLab-D700-12740813523Ispisuje fotografije visoke kakvoće duljine do više od jednog metra te je ujedno i prvi Epsonov kompaktni pisač fotografija za komercijalnu uporabu u šest boja s tehnologijom tintnih pisača. Koristi Micro Piezo glavu pisača i tehnologiju obrade slike, kao i izvornu Epsonovu tintu za oštre i živopisne fotografije. Savršen je za ispis fotografija, posjetnica, umjetničkih reprodukcija i drugih kvalitetnih proizvoda.

D700 može ispisivati na širokom rasponu medija i formata, uključujući sjajni, blještavi i mat papir u rolama širine od 102 do 210 mm i duljine od 89 do 100 mm. Zahvaljujući kompaktnom kućištu, ovaj stolni pisač SureLab D700 može se savršeno uklopiti u kiosk za izradu fotografija.

Pisač u 6 boja s tehnologijom tintnih pisača ima široku paletu boja i ispisuje oštre slike. Koristi profesionalnu tintu koja je izrađena za vrhunski i iznimno brzi ispis fotografija na sjajnom papiru. Nudi povoljan ispis i ima visoku razlučivost od 720 dpi x 1440 dpi.

Ima dugi period rada, jednostavno ga je održavati i ima dugotrajnu oštricu, što pomaže pri smanjenju praznog hoda te štedi vrijeme i novac.

 

Info:
www.epson.hr
zina.hr
www.dit.hr
subligo.hr

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content