Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Epson predstavlja nove Ink Tank pisače za fotografe

Novi fotografski Ink Tank pisači sa šest boja funkcioniraju bez povezivanja s računalom

Zagreb, 10. prosinca 2014. – Tvrtka Epson danas je u Zagrebu predstavila novu generaciju Ink Tank (ITS) pisača koji ispisuju u šest boja, do formata A4. Novi ITS modeli L850 i L810 po prvi puta uključuju funkcije poput LCD ekrana. Pisači su namijenjeni prvenstveno event fotografima, fotografskim laboratorijima, reklamnim agencijama i obrazovnom sektoru, koji trebaju brz i povoljan ispis fotografija. Za produkciju fotografije u boji dimenzija 10 x 15 cm potrebno je svega 12 sekundi, a brzina ispisa A4 dokumenata iznosi 37ppm (crno-bijelo) i 38ppm (u boji)[1].

Profesionalnim fotografima sada za ispis na ITS pisačima više nije potrebno računalo, a model L850 pored funkcija koje dijeli s modelom L810 nudi i skeniranje te kopiranje. L850 može skenirati fotografije izravno na memorijske kartice, a k tome oba uređaja mogu ispisivati izravno s kartica ili s foto aparata s podrškom za PictBridge. Oba pisača opremljena su pametnim navigacijskim dodirnim LCD panelima promjera 6,9 cm, za upravljanje funkcijama ispisa, skeniranja i kopiranja.

„Naši korisnici danas su sve više svjesni važnosti povrata uloženog novca dok koriste pisač“, kazao je Renato Vincenti, voditelj razvoja prodajnih kanala u Epsonu.

„Vodeći računa o potrebama tržišta Epson je konstruirao nove Ink Tank pisače sa šest boja za ispis fotografija po ultra niskoj cijeni. Ink Tank pisači donose dodanu vrijednost foto entuzijastima i profesionalnim fotografima koji u svom poslovanju ispisuju velike količine materijala te im je zbog toga važna cijena ispisa. L810 i L850 novi su višenamjenski modeli sa svim prednostima Ink Tank ispisa koji konsolidiraju našu ponudu u svojoj kategoriji. Zahvaljujući bočicama tinte visokog kapaciteta od 70 ml oni nisu zahtjevni za održavanje, a istovremeno zadržavaju visoku kvalitetu ispisa, po čemu je Epson i najpoznatiji“, dodao je.

L850 i L810 koriste inovativnu Epsonovu tehnologiju ispisa ultra visokog kapaciteta Ink Tank (ITS) te imaju jamstvo u trajanju jedne godine ili 3000 listova. Oba pisača projektirani su za ispis velikih serija po najnižoj mogućoj cijeni te koriste bočice tinte visokog kapaciteta od 70 ml, u šest boja. S jednim kompletom tinti moguće je ispisati do 1800 fotografija dimenzija 15 x 10 cm[2]. Brza tehnologija ink top-up omogućava nadopunjavanje spremnika bez poteškoća, a oba pisača mogu ispisivati na CD i DVD medije.

 

[1] Za detalje o uvjetima testiranja pogledajte  www.epson.eu/testing

[2] Navedena iskoristivost ekstrapolira se na temelju Epsonove izvorne metodologije iz simulacije ispisa probnih uzoraka koji su definirani standardom ISO/IEC 29103. Navedena iskoristivost NE temelji se na standardu ISO/IEC 29102. Navedena iskoristivost može se razlikovati ovisno o slikama koje ispisujete, vrsti papira koji upotrebljavate, učestalosti ispisa i uvjetima u okruženju, npr. temperaturi.

KONTAKT:
Robert Gelo – RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E [email protected]
www.epson.hr

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content