Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Epson preuzima tvrtku Robustelli, talijanskog proizvođača pisača za tekstil

Pripadnica skupine Epson, tvrtka Epson Italia S.p.A. postigla je dogovor s obitelji Robustelli o kupovini sto postotnog udjela u tvrtki Fratelli Robustelli S.r.l. (“Robustelli”), vodećoj u industriji ispisa na tekstil. Cilj je ovog dogovora iskorištenje sinergije te daljnje povećanje dodatne vrijednosti za korisnike povećanjem opsega već dokazane suradnje dviju tvrtki u sektoru digitalnog ispisa na tekstil.

Ulaskom u skupinu Epson, tvrtka Robustelli moći će iskoristiti proizvodne potencijale za ponudu digitalnih pisača za tekstil većem broju korisnika širom svijeta. Epson će pak uz pomoć Robustellijeve ekspertize ubrzati razvoj digitalnih pisača za tekstil, proširiti gamu proizvoda i tako izaći ususret potrebama korisnika. Dvije tvrtke će udružiti aktivnosti istraživanja i razvoja (R&D) kako bi mogle ostvariti zadane ciljeve.

Očekuje se da će svjetsko tržište digitalnog ispisa na tekstil ostvarivati prosječni godišnji porast od oko 25 posto. Kako bi mogao pratiti očekivanu povećanu potražnju Epson će pored korištenja proizvodnih kapaciteta angažirati svoju svjetsku mrežu prodaje i servisiranja kako bi omogućio dostavu pisača Monna Lisa u više zemalja u svim dijelovima svijeta.

Operativni direktor Epsonova odjela za operacije u profesionalnom ispisu Sunao Murata preuzeti će dužnost predsjednika tvrtke Robustelli.
„Riječ je o značajnom događaju za skupinu Epson“, komentirao je Murata. „Kako raste tržište visoko kvalitetnog ispisa na tekstil tako će formalizacija Epsonovog odnosa s tvrtkom Robustelli omogućiti ispunjenje potreba rastućeg broja naših korisnika koji žele iskoristiti prednosti naprednih digitalnih rješenja kako bi proširili vlastito poslovanje. Tijesno ćemo surađivati s kolegama u Robustelliju kako bismo podigli Monna Lisu na novu razinu i ostali vodeća tvrtka u segmentu“, dodao je.

Sretni smo i ponosni zbog ulaska u skupinu Epson“, kazao je tim povodom Valerio Robustelli. „U suradnji s Epsonom konstruirali smo industrijski digitalni pisač Monna Lisa koji danas postavlja standard za visoko kvalitetan ispis na tekstil. Ovaj dogovor je prirodan nastavak u procesu inovacije za potrebe korisnika u Italiji i cijelom svijetu“.

Tvrtka Robustelli bazirana je u Comu u Italiji, europskom središtu ispisa na tekstil i specijalizirana je za razvoj, proizvodnju i prodaju digitalnih inkjet pisača za tekstil poput serije Monna Lisa, čiji je razvoj započeo 2003. Ta je serija stekla reputaciju zbog mogućnosti produkcije besprijekornih gradacija i reprodukcije boja zbog čega je cijene njeni korisnici.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content