Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Etikete i ambalaža danas moraju pričati priču

Prošla su vremena kada su ambalaža i etikete bili dizajnirani isključivo s ciljem označavanja ili zaštite proizvoda. Danas su oni, osobito s porastom digitalne proizvodnje, sastavni dio dizajna brenda te važan dio cjelokupnog iskustva kupovine. Uloga ambalaže i etiketa pretvorena je u vrijedan marketinški alat.
Tako u jednom od svojih izvješća Smithers navodi da sve više brendova želi da njihova ambalaža i etikete potrošaču pričaju priču.
Male naklade, varijabilnost, brze promjene dizajna, kratki rokovi, dekorativni detalji koji će privući pažnju kupca samo su neki od zahtjeva koje vlasnici brendova danas stavljaju pred svoje tiskare, a sve s ciljem privlačenja pažnje kupaca. Dakle, pričanja priče!
Kako najjednostavnije doći do priče? Digitalne tehnologije ispisa nametnule su se kao odlično rješenje.

Četiri koraka za ulazak u digitalno doba

Kao renomirani proizvođač ispisnih rješenja, Konica Minolta prati ovaj trend te kroz svoj portfelj digitalnih strojeva nude kompletno, vrhunsko rješenje – od proizvodnje do dorade, odnosno kompletan All-in-One Packaging / Labeling Workflow.

Ovako priču gradi Konica Minolta. Tako to može izgledati i u vašoj proizvodnji!

1. Tisak etiketa – AccurioLabel 230

Sve etikete vrhunski će otisnuti AccurioLabel 230.
Pomoću AccurioPro Label Impose softvera, AccurioLabel tiskarski strojevi lako se integriraju u bilo koji tijek proizvodnje i osiguravaju optimizirano korištenje i potrošnju medija. Opremljeni opcionalnom jedinicom Flexo Printing Unit, AccurioLabel strojevi omogućuju čak i in-line tisak bijele i druge boje pomoću flekso boje.

2. Oplemenjivanje lakom i folijom – MGI JETvarnish

Specijalni efekti na tiskanim materijalima ostavljaju puno snažniji dojam na kupca, a što je još važnije, izdvajaju proizvod i brend iz mase. Djelomično lakiranje, ultra precizni spot premaz, foliotisak, samo su neke od tehnika dorade pomoću Konica Minolta MGI portfelja strojeva.

3. Rezanje i formiranje ambalaže – Motioncutter®

Koristeći novu i revolucionarnu digitalnu lasersku tehnologiju Motioncutter® imamo gotovo neograničene mogućnosti u rezanju i formiranju 3D oblika na širokom izboru papira i materijala. Ovim strojem svaka ambalaža dobiva jedinstvenu dodanu vrijednost.

4. Tisak transportnih kutija – PKG-675i

Zadnji korak je izrada čvrste transportne kutije. Tu na scenu stupa Konica Minolta PKG-675i – digitalni ink jet stroj za tisak kartonske ambalaže. Brz, pouzdan i jednostavan stroj koji kartonsku ambalažu otiskuje u fullcoloru.

Posjetite ih 13. i 14. 4. 2022. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma na sajmu Print21 te poslušajte što vam savjetuju kako da i Vaša ambalaža i etikete pričaju priču!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content