Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Europapierov Design & Paper blog se vratio s novijim, svježim dizajnom!

Početkom 2012. godine pokrenut je Design & Paper blog u svrhu promocije tema povezanih sa svijetom dizajna i papira.

Kreiran je kako bi Europapier tim strast prema izvanrednom dizajnu, kreativnim papirima i tisku podijelio sa zajednicom ljubitelja papira. Design & Paper blog ujedno služi kao interaktivna platforma namijenjena dizajnerima, umjetnicima, ilustratorima, tiskarima i proizvođačima koji su voljni podijeliti najbolje primjere svojih radova na njihovoj stranici.

„Ove godine odlučili smo se promijeniti vizualni izgled stranice u skladu s novim digitalnim trendovima. Željeli smo osvježiti izgled bloga, ali ujedno zadržati visoku kvalitetu sadržaja i strast prema dizajnu i papirima koja je okosnica ovog projekta. I tako je započeo proces okupljanja tima i kompletnog redizajna.” 

Sandra Schmidt, Voditeljica Design Segmenta, Europapier International AG.

Evo što je drugačije

Staro sučelje bloga zamijenjeno je novim, pristupačnijeg dizajna s ciljem poboljšanja  funkcionalnosti njegova korištenja, a istaknute slike na stranici odlika su jednostavnog i suvremenog dizajna. Otvoren i organiziran preglednik omogućuje korisniku veliki izbor sadržaja – bilo da je u potrazi za određenim informacijama ili samo za inspiracijom. Izvorna ideja i inspiracija za novi dizajn proizašla je iz tiskanih primjera časopisa i novina, te njihovog načina strukturiranja objave sadržaja. Funkcionalnost web stranice, minimalistički izgled i korištenje animacija bili su jako bitni u procesu kreiranja bloga. Novi dizajn inspirirao je da se u upotrebu vrati originalni logotip koji spaja tamniji, ne serifni, sa svjetlijim, serifnim znakom.

Europapier_blog_Print_Magazin

Nadalje, u želji za pojednostavljenjem i ažuriranjem postojećeg sadržaja, smanjene su kategorije i uvedene neke nove. Nove su kategorije Paper, Printing+Finishing u kojima čitatelji mogu pronaći informacije stručnjaka iz industrije koje će poslužiti kao daljnja inspiracija za stvaranje.

Publishing je isto tako nova, zanimljiva kategorija, u kojoj korisnici mogu pronaći informacije o novim knjigama i časopisima te iz prve ruke otkriti uzbuđujuće i zanimljive dizajne knjiga, od naslovnice do sadržaja.

Mogućnosti oglašavanja

Design & Paper blog od sada nudi i mogućnost tailor-made oglašavanja usmjerenog publici. Na naslovnoj stranici bloga dostupna su dva reklamna bannera. Ovo je nova uzbudljiva značajka za proizvode ili usluge namijenjene grafičkim dizajnerima, ilustratorima, fotografima, kreativnim agencijama, umjetnicima, a upravo oni obuhvaćaju ciljanu publiku Europapier Grupe.

Design & Paper inicijativa je Europapier Grupe. Osim što je među najboljim trgovcima papirom na području Srednjoistočne Europe, Rusije i Ukrajine, Europapier se prvenstveno obvezuje pružiti najbolju moguću podršku svojim klijentima kako bi njihovi projekti uspješno ugledali svjetlo dana. 

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content