Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Eurotrade otvorio Digital Printing Competence Center

Digital Printing Competence Center tvrtke Eurotrade i službeno je otvorio svoja vrata. Nalazi se u prodajnom centru i showroom-u tvrtke Eurotrade u Zagrebu. Centar kompetencija čini više uređaja iz različitih segmenata tiska, a svi su instalirani i testirani u centru.

Cijeli koncept centra krenuo je od Xerox produkcijskih printera. Među njima se posebno ističe Xerox Iridesse Production Press u potpunoj konfiguraciji s Fiery rješenjem. Uz njega, u Centru su još i manji produkcijski printer Xerox Versant 280 i najmanji produkcijski uređaj PrimeLink C9070.

„Istaknuli bismo zvijezdu među Xerox produkcijskim uređajima – Iridesse. Nudi briljantan otisak, veći raspon boja, mogućnost tiska metalik nijansi te tisak prozirnog, kao i fluroscentne pink nijanse. Ključna razlika je mogućnost istovremenog tiska šest boja pri brzini do 120 otisaka/min. na širokom rasponu medija do 400 g/m2. S naglaskom na besprijekornu registraciju i ponovljivost otiska tijekom obostranog tiska“, rekla nam je Katarina Božić, voditeljica produkcijskog i industrijskog ispisa u Image Enteru.

Tehnologije za široki raspon aplikacija

Nakon produkcijskih uređaja, sljedeći korak bilo je rješenje za naljepnice. Odabran je južnokorejski brend Valloy s modelom Bizpress 13R koji koristi Xerox tonere te manja i veća verzija finishera Duoblade.
Skok u novitetima su rješenja za tekstil. U Eurotrade Digital Competence Centru mogu se vidjeti Grando i Ser.Tec. DTF rješenje. Uz ova dva, najavljuju skori dolazak i drugih noviteta iz ovog segmenta. Uz DTF, tu je i industrijsko rješenje, odnosno aeoon Maikuro, printer koji je službeno najmanji industrijski DTG uređaj koji koristi Ricohove glave te daje izvanredan i živopisan otisak na tekstilu.
Prezentirani su i Grando eco solventni printeri s Epson glavama. Radi se o modelima 3202S i 1602S za tisak plakata i naljepnica velikih formata. Industrijsku razinu UV flatbad printera zauzima švicarski Signracer 1610 koji također koristi Ricohove glave i iza kojeg stoje uspješne suradnje s tekstilnom i auto industrijom. Manja flatbed varijanta je Grando 6042UVA namijenjen korisnicima s manjim volumenom poslova.

„Drago nam je da su vrata našeg centra kompetencija i službeno otvorena. Velik dio tehnologija tiska radimo dugo u sinergiji sa sestrinskom tvrtkom Image Enter i kroz to smo stekli kako povjerenje partnera tako i iskustvo. Sada smo to nadogradili novim tehnologijama te ovaj centar vidimo kao mjesto razmjene znanja, okupljanja partnera i uvođenja noviteta“, rekla je gđa Kristina Cvijanović, direktorica poslovnog razvoja u tvrtki Eurotrade.

Tijekom trajanja Dana otvorenih vrata Digital Printing Competence Center posjetile su brojne grafičke tvrtke, ali i fotografi i akademski umjetnici koji su Eurotradeovi dugogodišnji suradnici u drugom dijelu asortimana. Centar su posjetili i studenti i profesori Grafičkog te Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba upoznajući se s mogućnostima ovih tehnologija. Iz Eurotrade-a najavljuju da uskoro u Competence centeru kreću Fiery edukacije na Xerox uređajima koje će voditi grafički inženjer, kao i servisni treninzi za partnere. Nakon toga, planiraju i zajedničke projekte s partnerima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content