Print21 Sarajevo

15.03.2023. - 16.03.2023.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Svi smo već upoznati s činjenicom da grafička industrija teško može funkcionirati bez sajmova. To je jedan od ključnih razloga zašto je Print21 brzo postao jedan od najpopularnijih i najposjećenijih sajmova u našoj organizaciji, ali i u branši.

U tom duhu želimo vam dobrodošlicu na prvi sajam Print21 u Sarajevu!

Print21 u Sarajevu održat će se 15. i 16. 3. 2023. u prostoru hotela Radon Plaza.

Koncept sajma bit će sličan svim dosadašnjim Print21 sajmovima. Dakle, očekuje vas velik broj izlagača, tehnologija, rješenja i aplikacija. Tu je naravno i edukativni dio gdje ćete saznati sve o najnovijim trendovima u industriji.

Print21 u Sarajevu posvećen je predstavljanju trendova i mogućnosti digitalnih tiskarskih tehnologija, od malih aplikacija do velikih formata. Svoja rješenja i novitete na tržištu predstavit će više od izlagača.

Ostalo je još nekoliko slobodnih izlagačkih mjesta, pa ako ste zainteresirani za nastup na sajmu javite nam se na [email protected].

Kao i na sve druge sajmove u našoj organizaciji, i na Print21 ulaz je besplatan, a ulaznicu osigurajte već danas!


Srijeda, 15. 3. 2023.

Radno vrijeme sajma

Otvorenje sajma i predstavljanje Udruženja Grafičar

Zoran Gazibarić
predsjednik Udruženja

Stanje grafičke industrije BiH

Nina Dabić
Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora BiH

Budućnost industrije etiketa

Edin Smajović
Konica Minolta Adria

Beyond CMYK - budite ispred drugih

Admir Joldić
Xerox Office Slovenia

Panel: Zašto studirati grafičko inženjerstvo? Kakve su perspektive nakon studija?

Aldin Obućina; Zoran Gazibarić
Grafički fakultet Travnik; Banja Luka College, Trgo Fortuna Plus d.o.o. Gradiška

Četvrtak, 16. 3. 2023.

Radno vrijeme sajma

Packaging workflow - Digitalna rješenja u ambalažnoj industriji

Bojan Zupančič
Konica Minolta Adria

Zašto birati agenciju za dizajn?

Sanda Arsenić
Aquarius, Banja Luka

Zašto angažirati repro studio u procesu produkcije ambalaže?

Željka Tihomirović
Kaligraf d.o.o., Zagreb

Panel: Agencija za dizajn, repro studio i klijent - suradnja

Trend tiska malih naklada u suvremenoj grafičkoj proizvodnji

Goran Luburić; Anđelko Đerić
Vilux štamparija, Banja Luka; Grafomark, Laktaši
 • Abias

  ABIAS d.o.o. je tvrtka koja je već duži niz godina lider na tržištu, kada je u pitanju prodaja i održavanje XEROX opreme, koji opravdano glasi za jednog od najpoznatijih i najboljih proizvođača uređaja za digitalni tisak. Ponosni su nositelji XEROX MASP (Master Authorized Service Provider) licence i najvišeg priznanja bonitetne izvrsnosti - Platinasto AAA. U svojoj ponudi imaju cijelu paletu Xerox uređaja, a na sajmu Print21 posjetiteljima će se predstaviti s dva color produkcijska uređaja: Xerox Versant 4100 Press sa XLS Vacuum ulagačem papira i Versant 280 Press s ulagačem papira velikog kapaciteta (4.000 stranica). Osim toga, predstavit će i dva crno-bijela uređaja, uređaj produkcijske namjene - Xerox PrimeLink B9100 s produkcijskim finisherom za završnu obradu, te uređaj iz office segmenta od Xeroxa - Xerox VersaLink B7130, koji je nasljednik uređaja Xerox VersaLink B7030. Vidimo se u Sarajevu 15. i 16. 03. 2023. godine. ABIAS- Za one koji znaju!

 • Alim

  Tvrtka Alim dobro je poznato ime na bh. grafičkom tržištu na kojem su prisutni duže od 20 godina. Prava su adresa ukoliko ste u potrazi za rješenjima za digitalni tisak, a nude i široki asortiman prateće opreme i repromaterijala nekih od najpoznatijih svjetskih brendova. Na sajmu Print21 u Sarajevu pokazat će tek dio iz svoje bogate ponude, između ostalog i: Epson SC40610 - odlično rješenje za signage i display aplikacije uz mogućnost ispisa na nizu podloga. Roland VersaUV LEF2-200 - UV printer idealan za manje aplikacije poput promotivnih artikala uz mogućnost kreiranja specijalnih efekata pomoću UV laka. SummaCut D140FX – cutter koji zbog svojih karakteristika, brzine i preciznosti primjenu nalazi u svakoj tiskari. Brother GTX DTG – na dobrom glasu kao idealno rješenje za sve koji planiraju zakoračiti na tržište tiska tekstila. Iz Alima poručuju da će svi strojevi na sajmu raditi pa dođite i pogledajte ih uživo! Predstavit će i Orafol folije, termo transfer folije Poli-Tape, alu profile za razne sisteme light-boxova te pločaste materijale poput alubonda, forexa, akrila i mnoge druge.

 • Avtera

  Tvrtka Avtera BH d.o.o. uvoznik je i distributer nekih od najznačajnijih brendova iz područja računarstva i informacijskih tehnologija. Na sajmu Print21 u Sarajevu predstavit će rješenja i neke od noviteta iz portfelja tvrtke Canon. Tako će prvi put u Bosni i Hercegovini biti predstavljeno čak tri printera: - imagePRESS V700 – novi uređaj iz kolor produkcijskog segmenta; dio je nove obitelji serije V koju čine tri modela; napravljena je za brza produkcijska okruženja gdje su dosljednai visoka kvaliteta, produktivnost te veliki izbor medija potrebni svaki dan - imagePRESS C265 – novi uređaj iz kolor light produkcijskog segmenta; radi se o višenamjenskom A3 uređaju u boji koji kombinira optimalnu uredsku funkcionalnost i rezultate profesionalne kvalitete. Brzina ispisa je 80ppm, a podržava medije do 350g/m2 - imageRUNNER ADVANCE 8795 – pouzdani A3 monokromatski laserski višenamjenski produkcijski uređaj s naprednim opcijama završene obrade Uz ova tri modela na štandu tvrtke Avtera bit će i: - imagePROGRAF PRO 4100 - foto ploter za ispis velikih formata s vrhunskom kvalitetom ispisa; odlično rješenje za tisak velikog formata za pružatelje usluga tiska na tržištu fotografija i umjetnosti Sve navedene mašine na sajmu će raditi tako da će se posjetitelji na licu mjesta moći uvjeriti u mogućnosti i kvalitetu.

 • Carlos Signs

  Tvrtku Carlos Signs predstavlja tim visoko motiviranih profesionalaca s dugogodišnjim iskustvom u digitalnom tisku. Kod njih ćete pronaći sve što Vam je potrebno za digitalni tisak, bilo da ste manja tiskara ili veća tvrtka koja želi proširiti svoje poslovanje. Dugogodišnji su partneri japanskog brenda Roland DG koji je simbol inovacija u cijelom svijetu. U zadnjih 18 godina uspješno plasiraju Roland DG proizvode širom BiH. Uz veliko iskustvo u digitalnom tisku sa stručnom tehničkom podrškom, iza njih je više od 500 zadovoljnih korisnika. Roland DG poznat je u svijetu po pouzdanosti, izdržljivosti, vrhunskoj kvaliteti ispisa te jednostavnom softveru Roland Versa Works. Na sajmu Print21 predstavit će nekoliko najnovijih modela brenda Roland DG. Model Roland BN-20D, DTF printer koji se može koristiti i odvojeno kao rezač, a namijenjen je ponajviše print shop radnjama te najnoviji GS2-24 rezač iz Roland DG serije za start-up digitalne poslove. Posjetitelji će moći vidjeti i model VG3-540 True VIS Print&Cut koji pruža vrhunski ispis te najnoviji model MG-300, roll-to-roll UV, print and cut rješenje. I na kraju, inovativni prvi na svijetu, Roland TrueVIS AP-640 Rasin printer. Dođite na sajam Print21 i uvjerite se u Roland DG kvalitetu, a predstavnici tvrtke Carlos Signs će odgovoriti na sve Vaše upite.

 • CFS

  Folija je jedan od onih materijala koji svoju primjenu sve više pronalazi u različitim nišama. Bez obzira za što vam je potrebna u tvrtki CFS sigurno ćete pronaći ono što tražite. Naime, tvrtka CFS ima desetogodišnje iskustvo ne samo u prodaji, nego i u apliciranju folija. U svom portfelju imaju folije za tisak koje se koriste za reklame, obljepljivanje automobila i brodova, uređenje interijera, za staklene površine te u građevini. Uz folije, u ponudi imaju i kompletnu opremu potrebnu za rad s ovim materijalima. Na sajmu Print21 u Sarajevu fokus će staviti na wrap folije, print folije, folije za stakla i PPF zaštitne folije proizvođača Avery Dennison, KPMF, Xpel, Orafol i Solar Screen. Na svom će štandu imati i posebne prezentacije vezane uz wrap i PPF folije, a za sve zainteresirane rado će napraviti i malu radionicu te otkriti pokoju korisnu tip & tricks informaciju.

 • Eurocop

  Tvrtka Eurocop d.o.o. iz Svete Nedelje sudjeluje na svim sajmovima u organizaciji Print Magazina. Tako će ove godine biti prisutni na oba sajma, u Sarajevu i u Ljubljani. Posjetitelji će na njihovom štandu u Sarajevu moći testirati pisač Ricoh Pro C5300 koji isporučuje aplikacije kvalitetnih boje, uz izuzetnu fleksibilnost medija, pouzdane performanse i niz mogućnosti dorade. Posjetitelji će moći vidjeti i Ricoh Pro L5160e, ink jet printer širokog formata. Osim navedenih printera, tvrtka Eurocop predstavit će veliki broj doradnih grafičkih strojeva proizvođača Graphtec i to model Graphtec CE7000-130, rezač za mnoge vrste medija, velikih brzina, Multigraf CF375 – bigalicu, perforirku i savijačicu u jednom uređaju. Naći će se tu još doradnih uređaja brendova Duplo i Ideal. Svim dosadašnjim i potencijalnim kupcima oprema će za vrijeme sajma te do kraja 4. mjeseca biti ponuđena po prigodnim cijenama. Posjetite tvrtku Eurocop na sajmu Print21 u Sarajevu i uvjerite se u njihov široki asortiman.

 • Europapier

  Tvrtka Europapier-Hercegtisak d.o.o. dio je austrijske Europapier Grupe koja je vodeći veletrgovac papirom na području Centralne i Istočne Europe. O kupcima u Bosni i Hercegovini brinu putem poslovnica u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Širokom Brijegu. Iz samog naziva tvrtke može se zaključiti da su prodaja i distribucija papira glavna djelatnost, međutim u proteklim godinama njihova ponuda se konstantno širi i u druge segmente poslovanja kao na primjer u odjelu vizualnih komunikacija i dizajn papira. Na sajmu PRINT21 predstavit će brendove, rješenja i inovacije upravo iz ova dva segmenta svojeg poslovanja. Naglasak na štandu Europapier-Hercegtiska biti će na: - Car Wrap Academy, u sklopu koje će se predstaviti car wrap folije brenda METAMARK uz trening pod stručnim vodstvom vrhunskog trenera. - BODAQ folije za dizajn interijera – demonstracija uživo na namještaju. Trening po pitanju METAMARK car wrap i BODAQ folija za dizajn interijera održat će se nekoliko puta tijekom trajanja sajma. Pored navedenog ekipa iz Europapier-a predstavit će i ostatak asortimana iz programa vizualnih komunikacija: MacTac (cut i translucentne folije), PoliTape (podna grafika, Turbo-Flex folije - aplikacija na tekstil), Krea Texstilen – tekstilni mediji za digitalni tisak kao i posebna rješenja brenda General formulation (primjer laminacija koja svaku površinu pretvara u piši/briši tablu) i još mnogo toga. Iz segmenta dizajn papira predstavit će brendove Color Copy, najbolji papir za digitalni ispis, Monotex – papir otporan na vodu, vlagu i mehanička oštećenja.

 • Fortuna Digital

  Tvrtka Fortuna Digital dio je grupacije Fortuna Digital Group koja već dugi niz godina vrlo uspješno posluje na tržištu srednje i istočne Europe s tvrtkama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj i BiH, s planom širenja prema zapadnoj Europi. Fortuna Digital BiH djeluje na dvije lokacije, u Sarajevu i Mostaru. Kako se Print21 prvi put održava u BiH, cilj sudjelovanja FD Grupe je predstaviti brendove, rješenja i inovacije iz FD portfelja, ojačati tržišnu poziciju, ponovno susresti klijente i kupce te ojačati poslovnu mrežu. Ovom prilikom svojim će posjetiteljima predstaviti neke od zanimljivih proizvoda iz svog bogatog portfelja te približiti latex tehnologiju ispisa, a priprema i wrap edukaciju uz stručno vodstvo vrhunskog svjetskog trenera. Tijekom oba dana sajma Fortuna Digital tim radit će demo na: HP Latex 800W, Summa D140, FD Laminator, Widlaser C700, uz softver. Prezentirat će i portfelj materijala: Avery Dennison, Pongs, Neschen, Berger, Image Perfect, Ahlstrom, ali i mnoge druge. Možda najveća zanimljivost za posjetitelje bit će wrap trening na automobilu, s Image Perfect 2D super glide materijalom. Trening će se na štandu FD Grupe održati nekoliko puta tokom trajanja sajma..

 • Klio

  Tvrtka Klio d.o.o. nudi kompletna rješenja u industriji graviranja i označavanja. Na sajam Print21 u Sarajevo donose niz zanimljivih rješenja te dvije premijere. Premijerno će predstaviti laserske graverke belgijske tvrtke Flux Europe, a na sajmu će izložiti njihov najmanji model Flux Beamo, namijenjen DIY segmentu. Visoka rezolucija lasera osigurava tanke, čiste i pregledne linije, savršene za manje poslove ili za neku craft izradu. Beamo može raditi s velikim spektrom različitih materijala - drvo, bambus, akril, kamen, tkanine, guma, koža, staklo samo su neke. Premijeru u BiH imat će i prvi mobilni printer Colop E-Mark. Uz uređaje prezentirat će i standardne repromaterijale iz svoje ponude: Colop – automati za pečate, datumari, numeratori; Rowmark - graverske plastike i repromaterijali, a sve informacije moći će se dobiti i o laserskim graverkama Universal laser systems. Iz tvrtke Klio poručuju da će na zahtjev kupca na sajmu rado odraditi prezentaciju uređaja uživo.

 • Konica Minolta

  Tvrtka Konica Minolta dobro je poznato i etablirano ime u svijetu rješenja za digitalni i industrijski tisak. Iza njih je tradicija duga 150 godina i cijeli niz inovacija s kojima pokreću i mijenjaju industriju tiska. Svoja inovativna rješenja redovito predstavljaju na sajmu Print21 pa će te se s Konica Minolta stručnim timom družiti i na sajmu Print21 u Sarajevu. Na štandu vas očekuju: - AccurioPrint 850i – novitet i premijera na bosanskohercegovačkom tržištu; dizajniran da pruži sve potrebne funkcionalnosti malim tiskarama, uredskim okruženjima, institucijama - od tiska do jednostavne dorade - AccurioPrint C4065 – svestrani profesionalni printer namijenjen manjim nakladama komercijalnih tiskara, uredskim okruženjima i korporativnim reprografskim odjelima - Mobotix – inteligentna rješenja za videonadzor. Svi strojevi bit će u funkciji cijelo vrijeme, a stručni tim Konica Minolte na raspolaganju za sve konzultacije i probne otiske. Za posjetitelje spremaju i neka iznenađenja! Stoga ih posjetite i u suradnji s njima osmislite nova poslovna rješenja koja će otvoriti neke nove prilike i pomoći vam krenuti u smjeru digitalne transformacije.

 • Maxi Plus

  Tvrtka Maxi plus d.o.o. Tuzla uspješno posluje dugi niz godina zahvaljujući prije svega dugogodišnjoj suradnji s partnerima i korisnicima njihovih usluga. Njihovu djelatnost čine prodaja i održavanje digitalne opreme, uređaja za doradu kao i potrošni materijal. Od 2018. godine tvrtka je ovlašteni zastupnik RISO opreme za područje Bosne i Hercegovine. Riso ink jet printere odlikuje niska cijena otiska, niska cijena održavanja te velike brzine tiska koja se kreće i do 320 ppm. U ponudi osim ink jet printera RISO ima još i duplikatore za umnožavanje kopija brzine do 190 A3 ppm. U nedostatku kvalificirane radne snage RISO je idealno rješenje, kako za tiskare, tako i za tvrtke koje imaju velike količine printanog materijala. Na sajmu Print 21 predstavit će RISO GD produkcijski printer 130 ppm kao i duplicator RISO SF 9350 150 A3 ppm. Tvrtka Maxi plus iz Tuzle ovlašteni je distributer NOCCAI uv printera za BiH koji su se pokazali kao najpouzdaniji printeri u svojoj klasi s najboljim omjerom cijena I kvalitete. Iz asortimana izdvajaju NOCCAI A1 i A2 uv printere, a uskoro će u ponudi imati i A3 max uv printer. U ponudi imaju DTF i DTG NOCCAI printere. Osim toga u asortimanu imaju i veliki izbor doradnih mašina: bindere, laminatore, noževe za rezanje papira, uređaje za biganje, perforaciju i koričenje.

 • Misija

  Tvrtka Misija d.o.o. iz Brčkog na tržištu Bosne i Hercegovine ovlašteni je distributer za brendove Konica Minolta, Cyklos (uređaji za doradu), CTP (uređaji za plastificiranje iz role), Opus (rješenja za tvrdo koričenje), Artis Jet (UV LED printeri), Front (binderi, grafički noževi) i Sasmoon (doradni strojevi). Na sajam u Sarajevo donose i premijeru novog ArtisJet 3000U Pro printera. Radi se o industrijskom UV printeru B3 formata. Dolazi s dvije mogućnosti print glava – od 6 i od 8 boja. Može se koristiti za print na nizu medija i proizvoda poput ukrasnih ambalažnih kutija, korporativnih promo poklona, maskica za mobitele, itd. Na sajmu Print21 moći ćete vidjeti rad printera ArtisJet 3000U Pro 8 uživo. Osim toga, na štandu će biti izloženi i Cyklos GPM 315 bigerica perforirka, strojevi za tvrdo koričenje OPUS Atlas 300 Mono i OPUS Atlas 190 s potrošnim materijalom te Front binder. Očekuje vas i sajamski popust!

 • NaniPrint - Infocode

  NaniPrint je tvrtka osnovana 2005. godine u Gostivaru (Sjeverna Makedonija). Glavna djelatnost u početku im je bila prodaja i servis kompjutora i softvera te servis i prodaja fiskalnih ureda. Kasnije su započeli i s digitalnom štampom, kartonažom te proizvodnjom kristalnih plaketa. Trenutno imaju 12 zaposlenih te učenike iz srednje tehničke škole koji kod njih obavljaju praktičnu nastavu tj. dualno obrazovanje. Izradom kristalnih plaketa bave se od 2015. godine kada su ih samo uvezivali. No, krajem 2022. godine instalirali su strojeve te počeli i s proizvodnjom. Proces proizvodnje je kombiniran, dosta je ručnog rada kojeg, ističu, rade s velikom ljubavlju i pažnjom oko najsitnijih detalja. Momentalni kapacitet je cca 100-130 komada dnevno ovisno o modelu i doradi. Na stanju uvijek imaju zalihe standardnih modela, ali i mogućnost izrade bilo kojeg modela ovisno o zahtjevu.

 • ST Graf

  Tvrtka ST-Graf distributer je nekih od najpoznatijih svjetskih brendova kada je riječ o strojevima i repromaterijalu u grafičkoj industriji na području Bosne i Hercegovine. Sajam Print21 u Sarajevu prepoznali su kao važno mjesto okupljanja branše te će na svom štandu, zajedno s tvrtkom Sitotehnika predstaviti, među grafičarima u našoj regiji uvijek vrlo popularna rješenja. Na štandu vas očekuju: Epson DTG - posljednjih godina iznimno popularno rješenje za direktni tisak na tekstil. Epson sublimacijski printer idealan za ulazak u svijet sublimacije te tisak promotivnih proizvoda i tekstila. Dva Mimaki eco-solventna printera - Mimaki CJV 150-160 i Mimaki JV100-160 pristupačna rješenja odlične kvalitete ispisa za tisak banera i postera. Tu je još i Mimaki UJF 3042 MkII e, UV printer vrhunske kvalitete slike i stabilnosti ispisa na širokoj paleti mekih i krutih medija, uključujući kožu, drvo, akril, metal i staklo. I naravno, važan dio svake tiskare uvijek je cutter. Na štandu vas očekuje Mimaki CG 130AR.