Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fedrigoni ulazi na tržište PVC wrap folija akvizicijom UNIFOL-a

Fedrigoni Group jedan je od vodećih svjetskih igrača u proizvodnji specijalnih papira za luksuznu ambalažu i druge kreativne primjene. Među vodećima su na tržištu vrhunskih naljepnica i samoljepljivih materijala. Nedavno su objavili sporazum o akviziciji UNIFOL-a. UNIFOL je globalni igrač sa sjedištem u Istanbulu i jedini turski proizvođač PVC samoljepljivih materijala.

Tvrtka UNIFOL osnovana je 1994. godine od strane sadašnjih vlasnika. Danas ima osamdesetak zaposlenih i specijalizirana je za PVC CAST tehnologiju za obljepljivanje vozila sa svojim brendom UNICAST. Njihovi materijali koriste se za zaštitu karoserije vozila, promjenu boje vozila ili primjenu grafika.

UNIFOL je izvršio značajna ulaganja u ovu tehnologiju stvaranjem najsuvremenijih postrojenja i vrhunskih materijala. Na taj način prilagodili su se trenutnim standardima. Ova akvizicija izvrsna je prilika za Fedrigonijev odjel samoljepljivih materijala, koji je već prisutan u svijetu grafičkih i vizualnih komunikacijskih rješenja.

Atraktivnija ponuda i širenje poslovanja

„UNIFOL je za nas iznimno zanimljiv tehnološki igrač. Razvio je inovativna, otporna, dugotrajna samoljepljiva sredstva koja se mogu koristiti za 3D aplikacije na velikim površinama. Ova akvizicija omogućit će da našu ponudu učinimo atraktivnijom i nastavimo svoju strategiju širenja u ovaj segment, uz one u kojima smo već prisutni. To smo već učinili ulaskom u sektor pametnih etiketa akvizicijom francuske tvrtke Tageos”, kaže Marco Nespolo, CEO.

“Vrlo smo zadovoljni ovom operacijom koja nam omogućuje širenje našeg portfelja rješenja u sektoru grafike i vizualnih komunikacija”, dodaje Fulvio Capussotti, izvršni potpredsjednik Fedrigonijevog odjela za samoljepljiva sredstva. “Kombinacija UNIFOL tehnologije i globalne prisutnosti Fedrigonija omogućit će nam da budemo još konkurentniji u ovoj brzo rastućoj tržišnoj niši u Europi i cijelom svijetu”.

Niti u UNIFOL-u ne skrivaju zadovoljstvo postignutim dogovorom. Vjeruju da će nakon završetka transakcije UNIFOL ubrzati svoj globalni put rasta i sposobnost ulaganja u istraživanje i razvoj sve učinkovitijih i inovativnijih rješenja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content