Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

FESPA 2019 – eksplozija rješenja, ideja i mogućnosti

Prošlog tjedna (14. do 17. 5.)  u Münchenu je održan jedan od vodećih međunarodnih sajmova za industriju tiska velikog formata i vizualnih komunikacija FESPA Global Print Expo 2019. Ovogodišnje izdanje FESPA-e obuhvatilo je šest hala s više od 700 izlagača čime je ovaj sajam potvrdio i učvrstio svoju poziciju kao jedan od vodećih u sign & display segmentu. I ove godine naglasak je bio na digitalnim i sitotiskarskim rješenjima posebice u segmentu dekorativnog tiska i tiska tekstila.   
Što se popratnih događanja tiče, ove ih je godine bilo pet: Print Make Wear (jedinstveni događaj u sklopu kojeg je bilo moguće vidjeti kompletan proces nastanka proizvoda, od dizajna, preko pripreme, tiska i dorade pa sve do finalne prezentacije), Printeriors (izložba različitih dekorativnih aplikacija namijenjenih vanjskom i unutarnjem uređenju), Color LAB (ove je godine održan prvi put s ciljem pružanja relevantnih informacija i savjeta po pitanju color managementa), Trend Theatar (stručni program koji je tijekom četiri dana donio više od 30 predavanja vrhunskih stručnjaka), Fespa Awards (dodjela nagrada za najbolji tiskarski proizvod u 13 različitih kategorija te tri posebne katgorije) i World Wrap Masters (natjecanje u obljepljivanju vozala najboljih wrap majstora iz cijelog svijeta).
Što se izlagača tiče, svi su se potrudili predstaviti najnovije tehnologije i aplikacije za sitotisak, digitalni tisak širokog formata, tisak tekstila i odjeće, dekorativni tisak, obljepljivanje vozila, ambalažu te sign segment, no veliki broj sudionika suglasne je da nekih velikih, revolucionarnih rješenja nije bilo. Ono čega nije nedostajalo su ideje i aplikacije koje samo treba znati primijeniti, posebice kada je riječ o tekstili, koji je, ove godine bio apsolutni hit sajma – bilo da je riječ o tehnologiji, aplikacijama ili materijalima. 
S obzirom na lokaciju, ovogodišnja je FESPA, uz članove Hrvatske udruge sitotiskara, privukla i velik broj posjetitelja iz Hrvatske  i zemalja regije. Veseli nas spomenuti i tri domaće tvrtke  izlagača – Azonprinter, Kaspar Papire i Nanodiy.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content