Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fleksibilna ambalaža značajno doprinosi održivosti

U izvješću pod nazivom „Holistički prikaz uloge fleksibilne ambalaže u održivom svijetu”, američko udruženje proizvođača i korisnika fleksibilne ambalaže, Flexible Packaging Assn. (FPA) objavilo je najvažnije rezultate svog nedavnog istraživanja.
Izvještaj se usredotočuje na segment industrije koji daje značajnu dodanu vrijednost materijalima za proizvodnju fleksibilne ambalaže, što uključuje različite procese kao što su tisak, laminacija više slojeva i dodavanje premaza, odnosno oni koji značajno doprinose izvedbi materijala, poboljšavaju korisničko iskustvo i/ili produljuju rok trajanja proizvoda. Iako se istraživanje fokusiralo na američko tržište, koriste se globalni podaci i kontekst kako bi se dobila šira slika i stekao uvid u trenutačno stanje fleksibilne ambalaže u svijetu, a istovremen i došlo do predviđanja mogućeg budućeg utjecaja u razvoja.
Izvješće također ističe šest studija slučaja za procjenu životnog ciklusa (Life Cycle Assessment ,LCA) provedenih pomoću posebnog softvera (EcoImpact-COMPASS® LCA ) koji omogućuje brzu usporedbu životnog ciklusa različitih oblika ambalaže. Rezultati studije pokazuju da fleksibilna ambalaža, u usporedbi s drugim oblicima ambalaže, ima značajne ekološke prednosti kada je riječ o utjecaju ugljika, korištenju fosilnih goriva, korištenju vode, omjeru proizvod-ambalaža i omjeru materijal- odlagalište. Neke od činjenica su:
– kruta PET ambalaža za primjerice deterdžente za pranje rublja emitira + 726% više stakleničkih plinova nego fleksibilna vrećica (pouch) sa zatvaračem
– za proizvodnju metalne ambalaže za pakiranje kave potrebno je + 1,605% više vode u odnosu na proizvodnju fleksibilne vrećice (pouch)
– sok upakiran u jednokratnu fleksibilnu vrećicu učinkovito je korištenje ambalaže s omjerom proizvod-ambalaža od + 97%.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content