PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uvedene nadoplate za solventne boje i premaze

Za dvije skupine boja i premaza vodeći proizvođači bili su prisiljenu uvesti nadoplate kao rezultat pandemije koronavirusa. Pandemija je utjecala na dostupnost solvenata i cijene jer su sirovine preusmjerene na proizvodnju sredstava za dezinfekciju i farmaceutske proizvode.

Flint Group uvela je nadoplatu za sve premaze i boje na bazi solventa, a odnose se na sve narudžbe poslane nakon 1. 4. 2020.

“Pogoršanje globalne situacije uzrokovane virusom COVID-19 imalo je značajan utjecaj na naše poslovanje, ali i dalje nastavljamo s proizvodnjom unatoč velikim prekidima u lancu opskrbe. Međutim, ovaj rezultat nam je prouzročio značajne troškove koje smo do sada sami snosili”, rekao je Kim Melander, potpredsjednik tvrtke Flint i generalni direktor Packaging Inks Europe.

Također, i u tvrtki Siegwerk uveli su dodatne nadoplate na sve boje i lakove na bazi solventa za EMEA regiju koje su stupile na snagu od 1. 4. 2020.

U Siegwerku ističu da su naporno radili kako bi osigurali redovitu opskrbu sirovinama, ali da nije bilo moguće izbjeći povećanje cijena bez povećanog rizika prekida isporuke.

Uvođenje nadoplata, odnosno povećanje cijena slijedi i Sun Chemical, a British Coatings Federation upozorava vladu na izazove s kojima se suočavaju proizvođači boja i premaza jer je dostupnost solvenata ograničena.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content