Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fortuna Digital i Pergament Promet – Nove mogućnosti digitalnog tiska

Fortuna Digital i Pergament Promet  održali su u hotelu Antunović zanimljivu prezentaciju novih brandova materijala primjenjivih u digitalnoj tehnologiji te prezentaciju digitalnih tiskarskih rješenja.

Prezentaciju su zajedno otvorili gđa Eleonora Di Loreto i g. Vice Stanić upoznavajući prisutne sa poduzećem Fortuna Komers, osnovanim 1990. godine. Do 2006. godine su bili više okrenuti prodaji klasičnih tiskarskih repromaterijala za offset i sitotisak, a onda aktivnije kreću u distribuciju opreme i repromaterijala za digitalne tiskarske tehnike.

Danas zauzimaju vodeću poziciju u regionalnim okvirima u distribuciji repromaterijala za digitalni tisak i reklamnu industriju i tu zastupaju proizvođače Avery Dennison, Politape, Kommerling, ATP, Sun Chemical i druge. Zastupaju mnoge svjetski poznate brandove strojeva kao što su HP, Xeikon, Xante, Esko Konsberg, Summa i još nekoliko drugih proizvođača. Od softwarea zastupaju Adobe, Esko i Calderu.
U grupi poduzeća djeluju, osim sjedišta u Splitu i poduzeća u Ljubljani u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu. Osim klasične prodaje, Fortuna digital ima vrlo dobro obučenu servisnu organizaciju u svim zemljama čime klijentima jamče brzo i stručno otklanjanje problema u radu te savjetovanje na lokalnim jezicima.

Gospođa Eleonora Di Loreto i gospođa Kristina Nakić, predstavile su Pergament promet, njihov razvoj i prodajni program. Djeluju od ranih devedesetih godina. Danas Pergament promet godišnje distribuira više od 4 tisuće tona uredskog i tiskarskog papira. Prodajni asortiman Pergament prometa su ploter role, kuverte, fascikli, beskonačni obrasci, notesi, naljepnice iz vlastite proizvodnje, a tiskarama nude i offset i samokopirne papire. Najznačajniji dobavljači su im Soporcel Portucel iz Portugala sa najpoznatijim brandom papira – Navigator, Blasetti i Favini iz Italije koji proizvode kuverte, fascikle, notese, bilježnice… Poduzeće Form iz Italije proizvodi beskonačne obrasce i samoljepive etikete, Medigraf proizvodi kuverte a Viquel iz Francuske plastične fascikle. Gospođa Kristina je predstavila i novi program Burgo premaznih papira i Mitsubishi HiTech papira.

Predstavnica Grupe Portucel Soporcel, proizvođača papira, gospođa Marija Ilić, ukazala je na prednosti i kvalitete papira iz njihovog proizvodnog asortimana. Najpoznatiji brand je papir Navigator, vrlo popularan na našem tržištu. Zanimljivo je da se njihovi papiri proizvode od celuloze iz drva eukaliptusa koje ima bolje karakte­ristike u odnosu na crnogoricu.

Gospodin Hrvoje Javor je predstavio novi brand u portfelju Fortune Digital, američkog proizvođača pisača Xante. Specijalno dizajnirani pisači, ovog proizvođača izdvajaju od konkurencije. Gospodin Javor je predstavio Iluminu, pisač koji tiska na papire vrlo visoke gramature, do 500 grama. Ilumina je bazirana na LED tehnologiji ispisa, a maksimalni format medija na koji može tiskati je 330×1321 mm. Posjeduje i vlastiti vrlo intuitivan iQueue workflow. Drugi “jedinstveni” pisač je Excelagraphix. Baziran je na “single pass” tehnologiji print glava. Namjena mu je ti­sak na kartonske materijale dimenzija 106,7×240 cm,
debljine do 15,9 mm. Zadivljujuća brzina tiska iznosi preko 1000 m2 u satu.

Nakon kratke pauze gospodin Javor je predstavio i Xeikon, te njihove uređaje za digitalni tisak serije 8000 i 9000. Uređaji su namijenjeni tisku papira debljine do 500μm. Xeikon ima feed (ulaz) isključivo iz role. Izlaz kod komercijalnih strojeva može biti rola ili arak. Osim visoke brzine, novorazvijeni toneri zadovoljavaju najstrože ekološke i zdravstvene standarde. Tisak sa ovim pisačima je zdravstveno prihvatljiv za korištenje u prehrambenoj industriji.

Vjerojatno najprodavaniji brand kojeg zastupa Fortuna Digital je HP, kojeg su predstavili gospođa Snežana Pejanović, voditeljica HP Scitex divizije za SEE regiju te g. Haldun Kuep, voditelj odjela podrške. Gospođa Snežana je predstavila ekonomske pokazatelje HP Scitex divizije. Tijekom 2013. i 2014. godine zabilježili su rast prodaje pisača od preko 40%, samo na europskom tržištu je prodano više od 3000 lateks pisača. HP je uložio više od 60 milijuna dolara u razvoj lateks tehnologije. Gospodin Haldum je približio prisutnim posjetiteljima mogućnosti tiska sa HP pisačima, korištenje otisnutih materijala bez potrebe za laminacijom, prednosti lateks boja baziranih na vodi u odnosu na konkurentske boje.

Gospodin Zdravko Pilić, direktor GC Renting Croatia predstavio je njihov program leasinga koji odobravaju pri kupnji informatičke opreme i pisača. Grenke leasing nudi vrlo prihvatljive uvjete financiranja pravnim osobama bez potrebe za učešćem. Velik broj posjetitelja bio je veoma zainteresiran za ovakvu mogućnost kupnje pisača.

Prezentacija je završila sa izvlačenjem vrijednih nagrada za posjetitelje ovog zanimljivog događaja.

Fortuna_Digital_Pergament_3

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content