Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fujifilm kroz koncept “Blueprint Live” na sajmu Fespa predstavlja novitete

U svijetu u kojem su jedino promjene stalne, tvrtka Fujifilm prije tri godine vratila se na početak kako bi definirala nove smjernice za UV ink jet tisak. Rezultat toga je potpuno nova serija Acuity pisača.

Fujifilmov događaj pod nazivom “Blueprint Live” na sajmu Fespa 2022. u Berlinu predstavit će prva dva pisača lansirana kao dio nove ponude. To su Acuity Prime i Acuity Ultra R2. To će ujedno biti prvi put da su ova dva pisača zajedno na događaju uživo.

“Blueprint Live” također će biti i platforma na kojoj će Fujifilm predstaviti i prethodno nenajavljene modele, s ukupno šest revolucionarnih rješenja na sajmu.

Acuity Ultra R2 (verzije od 5m i 3,2m)

Najavljen sredinom 2021., Acuity Ultra R2 dostupan je u verzijama od 5 ili 3,2m – obje će biti izložene na štandu. Ova nova ultra-široka platforma ima istu visoku razinu kvalitete i pouzdanosti kao i njezin prethodnik. No, nudi velik broj poboljšanja s ciljem jednostavnosti korištenja i ukupne produktivnosti.

Kao i originalni Acuity Ultra, R2 je dostupan u raznim konfiguracijama boja do osam kanala. No, uzimajući u obzir činjenicu da su moderne tiskare jedinstvene – s često vrlo različitim potrebama i prioritetima – Acuity Ultra R2 je dostupan sa standardnim UV učvršćivanjem ili s LED UV učvršćivanjem za konfiguracije sa šest boja plus bijela. To kupcima daje mogućnost izbora ili konvencionalnog UV-a visoke produktivnosti ili relativno nižih operativnih troškova i smanjene potrošnje energije LED UV-a.

Na “Blueprint Live” štandu model od 5m ispisivat će ​​konvencionalnim UV bojama, dok će model od 3,2m raditi u LED UV načinu učvršćivanja. Cilj je istaknuti relativne prednosti svake tehnologije stvrdnjavanja.

Acuity Prime 20 i Acuity Prime 30

Acuity Prime je također predstavljen sredinom 2021. godine. Ovaj stilski dizajniran flatbed pisač ispisuje iznimno visokom kvalitetom na nizu krutih i fleksibilnih medija. Nudi izvrsnu svestranost i jednostavnost korištenja uz vrhunsku cijenu, kako bi se postigao fantastičan povrat na uloženo. Površina za ispis je 2,54 x 1,27 m i može tiskati na medije debljine do 51 mm.

Novi sustav boje – Uvijet HM – formuliran je kako bi pružio izvanredno prianjanje na širok raspon podloga, uz istovremeno široki gamut.

Pažljivo se razmatrala i jednostavnost korištenja. Višestruke praktične prednosti za operatere i servisere implementirane su u dizajn, čineći svakodnevni rad pisača jednostavnijim.

Jedna od takvih značajki su igle za umetanje medija, kojima se može upravljati pritiskom na gumb. To omogućuje visoku preciznost postavljanja medija i iznimno točno pozicioniranje ispisa.

Acuity Prime 20 dostupan je s četiri, pet ili šest kanala tinte, dok se Acuity Prime 30 može konfigurirati za do sedam. Oba modela bit će prikazana uživo tijekom sajma.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content