Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fujifilm najavljuje XMF ColorPath Brand Color optimizator

Budući da tržište tiska nastavlja svoj stalni trend prema digitalnom, potreba za identičnim ispisom boja kao na zaslonima, na digitalnim pisačima postaje sve važnija. Tradicionalno u ofset tisku, spotne boje su upotrijebljene kao dopuna CMYK-u, kako bi se dobio ispis čim vjerniji bojama pojedinih brendova, što nije uvijek praktično ili je i nemoguće s digitalnim pisačima.

Uzevši u obzir veoma širok spektar boja koji već nudi Jet Press, XMF ColorPath Brand Color Optimizer fino podešava mogućnost ispisa spotnih boja i osigurava da se svaka boja  reproducira čim vjernije. Brand Color Optimizer se može koristiti za optimizaciju bilo kojih boja, uključujući Pantone, HKS i Toyo, ali i mnogih drugih.

Postupak kalibracije je iznimno brz, s mogućnošću kalibriranja cjelokupne palete Pantone boja – 1.872 boje u manje od sat vremena. Alat za optimizaciju boje se ne oslanja na vizualno podudaranje ili matematičke pretpostavke, nego mjeri i optimizira svaku boju unutar palete.

Jedinstveni XMF ColorPath Brand Color Optimizer pruža mogućnost da korisnici mogu prije ispisa vidjeti koju kombinaciju tiska, boje i medija mogu kombinirati kako bi Pantone boje dale svoj maksimum. U rijetkim slučajevima, kad se boja ne može dobiti, korisnik je svjestan toga, bez potrebe da troši dragocjeno vrijeme i resurse koji pokreću testove.

“XMF ColorPath Brand Color Optimizer će biti osobito koristan za tisak na ambalažu”, kaže gosp. John Davies, Workflow menadžer, Fujifilm Graphic Systems Europe. “Ali može se primijeniti za ispis bilo kojeg brenda ili spotne boje na velikom broju medija. Točnost boja od iznimne je važnosti za najveće svjetske marke, a kod malih naklada, brzih radnji i personalizacije ispisa  – potreba za postizanjem te razine preciznosti na digitalnim prešama važnija je nego ikad. ”

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content