Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fujifilm serija Acuity – nova razina UV ink jet tiska

Tvrtka Fujifilm prije tri godine vratila se na početak kako bi definirala nove smjernice za UV ink jet tisak. Rezultat toga je potpuno nova serija Acuity pisača predstavljena na ovogodišnjem sajmu FESPA kao dio koncepta „Blueprint Live“.

Prošle godine lansirana linija Acuity Prime, dobila je novog člana, Acuity Prime L – flatbed rješenje za tisak velikog formata, s dimenzijom ispisa od 3.2x2m i brzinom ispisa od 202m2/h. Stroj dolazi sa 6 vakuumskih zona, ispisuje na krute i fleksibilne medije max debljine 51mm.  Na tržište bi trebao doći krajem 2022. godine.

Zanimljivi novitet je i Acuity Hybrid LED s kojim je Fujifilm ušao na tržište high-end hibridnih rješenja širokog formata. Stroj ima maksimalnu širinu medija 3.3m i brzinu ispisa od 218m2/h. Pruža visokokvalitetni ispis kako na krute tako i na fleksibilne podloge. Uz CMYK dostupne su i svijetle boje te opcionalna bijela. Stroj će biti komercijalno dostupan od jeseni.
 
Iz Acuity Ultra R2 serije u Berlinu su bila izložena dvije verzije od 5m i 3.2m.
Ova nova ultra-široka platforma ima istu visoku razinu kvalitete i pouzdanosti kao i njezin prethodnik. No, nudi velik broj poboljšanja s ciljem jednostavnosti korištenja i ukupne produktivnosti.
R2 je dostupan u raznim konfiguracijama boja do osam kanala. No, uzimajući u obzir činjenicu da su moderne tiskare jedinstvene – s često vrlo različitim potrebama i prioritetima – Acuity Ultra R2 je dostupan sa standardnim UV učvršćivanjem ili s LED UV učvršćivanjem za konfiguracije sa šest boja plus bijela. To kupcima daje mogućnost izbora ili konvencionalnog UV-a visoke produktivnosti ili relativno nižih operativnih troškova i smanjene potrošnje energije LED UV-a.

Više o svemu i drugim predstavljenim novitetima rekao nam je gosp. Kevin Jenner, marketing menadžer za Europu u tvrtki Fujifilm.
Kratki intervju s njim pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content