Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Generacija milenijalaca prepoznaje snagu tiska

Tisak je već jako dugo snažan medij koji potiče na djelovanje, od promicanja društvenih promjena do utjecaja na odluke o kupnji. Zbog toga kao iznenađenje dolaze rezultati istraživanja koje je za Canon U.S.A.  provela tvrtka Ipsos, a čiji rezultati pokazuju da bi se gotovo polovica Amerikanaca, njih 47 posto, osjećala tužno u svijetu bez tiska. Istraživanje je bilo usmjereno na otkrivanje percepcije potrošača i uporabu tiskanih materijala, kao i važnost tiska u svijesti poslovnih lidera sutrašnjice.
Iz istraživanja se zaključuje da unatoč tome što živimo u digitalnom svijetu, milenijalci i dalje računaju na tisak kao izvor informacija i inspiracije. Tiskani medij tako i dalje povoljno utječe na mnoge aspekte života milenijalaca u SAD-u.
Primjerice:

  • milenijalci i dalje šalju tiskane čestitke. Tako su za Valentinovo 2018. tiskane romantične čestitke (30%) pobijedile nad e-čestitkama (7%)
  • osim uz digitalne medije (56%), milenijalci se sve više ponovo okreću knjigama kao izvoru opuštanja (48%)
  • za planiranje 43% milenijalaca još uvijek koristi fizičke kalendare, dok njih 30% koristi digitalne planere.

Istraživanjem nisu obuhvaćeni samo milenijalci, nego i niz drugih demografskih i tržišnih aspekata, a generacijski rezultati jasno upućuju na snagu tiska, pri čemu se samo jedan od pet Amerikanaca u cijelosti oslanja isključivo na digitalne platforme.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content