Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

General Formulations: specijalne folije za specijalne namjene

Na sajmu FESPA u Berlinu bilo je i puno proizvođača folija i drugih materijala za tisak, koji su predstavili vrlo interesantna rješenja. Jedan od njih je i tvrtka General Formulations, američki proizvođač print & cut folija. Njihove proizvode u našoj regiji zastupa Europapier grupacija. Na štandu tvrtke General Formulations pričali smo s g. Muratom Zekeriya Kurdu, izvršnim direktorom.

Kako nam je rekao, na ovogodišnjoj FESPA-i fokus je bio na vrlo specijalnom materijalu pod nazivom 285 Roughmark. Ova polimerna folija obložena jakim removable ljepilom patentirani je proizvod tvrtke General Formulations. “Niti jedan drugi proizvođač ne proizvodi ovako nešto jer je izuzetno teško imati proizvod koji ima jako visoku izdržljivost i prilagodljivost raznim površinama (poput kamenja), a s druge strane i mogućnost vrlo jednostavnog odljepljivanja i uklanjanja folije,” komentirao je g. Kurdu.

285 Roughmark specijalna folija može se koristiti za razne površine, od zidnih grafika, do outdoor namjene poput vanjskih zidova, teksturiranih površina poput kamenja i sl. Najbolje od svega je što je folija u potpunosti uklonjiva i ne ostavlja tragove ljepila.

General_Formulations_FESPA_Berlin

Što se tiče budućih planova tvrtke, rekao nam je da će biti okrenuti zelenijem poslovanju i proizvodima. “Tradicionalno, mi smo proizvođač PVC vinila i vidimo da potražnja u tom dijelu jako raste. S druge strane, primjećujemo i potražnju velikih brendova poput H&M-a ili Applea za materijalima bez PVC-a i za materijalima koji su prihvatljivi za okoliš. Želimo ispuniti njihova očekivanja zbog čega smo u SAD-u pokrenuli projekt za stvaranje održivih i reciklabilnih proizvoda.”

Ovaj vrlo zanimljiv projekt tvrtke General Formulations radi na proizvodnji potpuno reciklabilnih folija sa svim reciklabilnim komponentama, od samog materijala folije, preko ljepila do papira.

General Formulations proizvode pronađite kod Europapier grupacije.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content