Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Georgia Tech razvija elektrokromne boje na bazi vode

Tehnologija na bazi vode uklanja otapala, mirise i potrebu za specijaliziranom opremom za rukovanje kemikalijama, istovremeno smanjujući VOC.

Elektrokromne boje i filmovi su intrigantna tehnologija za primjenu u tisku na elektroniku. U jednom poznatom primjeru, vozila s retrovizorima koriste ovu tehnologiju koja mijenja boju pod utjecajem male struje.

Postoji kritični nedostatak elektrokromnih boja i folija, budući da su tehnologija temeljena na otapalima. Zapaljive su, a mirisi koji emitiraju otapala predstavljaju glavni problem kod tiska na elektroniku.

Istraživači u timu dr. Johna Reynoldsa, na Georgia Institute of Technology, nedavno su najavili da su razvili elektrokromne boje na bazi vode. Osim što su sigurnije u pogledu rukovanja hlapivim organskim kemikalijama (VOC), uklanjanja određene zaštitne opreme, također bi mogle donijeti i značajne uštede.

Ključna prednost polja tiskane elektronike je sposobnost transformacije proizvodnje u roll-to-roll obradu, ali industrijske tiskare ne žele proces tiska temeljen na bojama koje su otrovne i zapaljive. Imajući to na umu, istraživači su prebacili tehnologiju na sustav otapala koje je ekološki prihvatljivo i sigurno za ljude koji bi mogli raditi na tipičnoj roll-to-roll liniji za ispis.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content