Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Gi-an – automatizirana linija za tisak sublimacijskih šalica

Talijanska administracija subvencionira prodaju tehnologija koje zadovoljavaju određene karakteristike Industrije 4.0 i na sajmu Viscom Milano smo viđali mnogo grafičkih tehnologija koje su imale velike natpise Industrija 4.0. Prema našoj procjeni, mnoge tehnologije koje su se mogle pohvaliti s natpisom Industrija 4.0 ne zaslužuju taj natpis.

Jedna od tehnologija koja bi se djelomično mogla svrstati u rang zahtjevnije automatizacije (Industrija 4.0) a nama je zapela za oko, je linija za tisak sublimacijskih šalica. Linija je prikazana na štandu talijanske tvrtke Gi-an srl.

Svojim dimenzijama, linija je znatno veća od klasičnih termo preša i zauzima nešto više od jednog kvadratnog metra prostora. Radna ploha za prihvat sublimacijskih šalice se nalazi u visinu ruku tako da je punjenje linije vrlo praktično. Operater postavlja šalice u plitke utore u radnoj površini, a gotove šalice skida s pokretne trake.

Nakon „punjenja“ linije sa sublimacijskim šalicama, mehanička ruka uzima šalice i transportira ih do prve slobodne jedinice za prešanje šalica. Unutar linije se nalazi petnaestak jedinica za prešanje. Nismo uspjeli shvatiti kojom logikom stroj puni jedinice za prešanje, ali sam proces punjenja, prešanja i pražnjenja jedinica za prešanje je tekao besprijekorno. Tokom prešanja šalice u jedinici za prešanje, digitalni displej prikazuje trenutnu temperaturu jedinice i duljinu prešanja. Nakon prešanja u jedinici za prešanje, mehanička ruka odlaže šalice na pomični transporter koji ih transportira u područje hlađenja. Nakon hlađenja operater prazni liniju.

Ova linija je jedan od vrlo korisnih strojeva prikazanih na sajmu, a namijenjena je tvrtkama koje proizvode velike naklade sublimacijskih šalica za promotivni segment ili za prodaju u sklopu trgovačkih centara.

Nažalost, nismo uspjeli saznati cijenu same linije, a za više informacija se možete obratiti tvrtki Gi-an srl.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content