Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Globalna godišnja FESPA skupština održana u Dubrovniku

Dubrovnik, globalno poznat i prepoznat biser Jadrana, prošli mjesec bio je središte globalne tiskarske industrije. Ugostio je, naime, godišnju skupštinu FESPA federacije.

Ova prestižna manifestacija okupila je oko 70 sudionika iz više od 30 zemalja, uključujući predsjednike i tajnike brojnih tiskarskih udruga, djelatnike FESPA-e i druge uglednike iz industrije tiska.

Cilj svake godišnje skupštine FESPA-e pa tako i ove je proći kroz financijske rezultate i uspjehe prethodnih godina te predstaviti planove za budućnost. Istaknuto je da je FESPA uspješno prevladala izazove Covid-19 pandemije te da financijski rezultati omogućuju ponovno sufinanciranje projekata od općeg interesa za tiskarsku industriju.

Glavne teme o kojima se raspravljalo bile su u skladu s aktualnostima. Uključivale su održive prakse u tiskarskoj proizvodnji te problematiku kako najefikasnije na globalnom nivou vratiti interes mladih za ovu kreativnu i profitabilnu struku. Usvojeno je i da će naredne dvije skupštine biti održane u Turskoj i Finskoj. Također, upućen je poziv svima da posjete sajam u Amsterdamu u proljeće 2024. godine.
Tijekom trajanja skupštine održan je radni sastanak tajnika regionalnih FESPA udruga na kojem su prezentirani uspješni projekti iz prethodne godine.

FESPA Hrvatska odličan domaćin

Domaćin godišnje skupštine bila je udruga FESPA Hrvatska. Gosp. Dag Knepr, predsjednik udruge FESPA Hrvatska, održao je emotivan govor ne skrivajući ponos i zadovoljstvo zbog prilike da upravo Hrvatska bude domaćin ovog veličanstvenog okupljanja. Kako nam je rekao, cijela priča počela je još u listopadu 2022. godine na skupštini u Madridu tijekom koje je FESPA Hrvatska nominirala Dubrovnik za domaćina skupštine 2023. godine.
Nakon zanimljive prezentacije, nominacija je uvjerljivom većinom prihvaćena.

„Dubrovnik je pružio neponovljivo iskustvo svim sudionicima. Bio je to nevjerojatan spoj kulture, ljepote i dobre energije. Kroz simbolične poklone, pobrinuli smo se da svi sudionici iz Dubrovnika odu zadovoljni i puni dojmova. Na poklon su dobili jestivu grafiku Vlahe Bukovca na paprenjacima za čiju je proizvodnju zaslužna tvrtka Biteart iz Zagreba. Uz to je išlo i prateće pismo naše udruge u izvedbi Tiskare Macan iz Zagreba. Moram naglasiti da su pokloni kasnije bili tema brojnih razgovora i pohvala. Jako nam je drago da je jedna mala članica kao što je FESPA Hrvatska uspjela pokazati da dobro funkcionira i predano radi, a kroz poklone smo i pokazali tek dio mogućnosti naše industrije tiska“, rekao nam je g. Knepr.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content