Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Grafičari otvorili svoja vrata, sada je red na profesorima i nastavnicima

Udruga FESPA Hrvatska krajem prošle godine organiziranjem panel rasprave na temu „Budućnost radne snage u grafičkoj industriji” otvorila je mnoga pitanja. Jedno je bilo vezano i uz edukacija profesora. Naime, zaključeno je da niti po pitanju adekvatnih edukatora, odnosno profesora i nastavnika situacija nije blistava.

Početkom ove godine FESPA Hrvatska uključila se u inicijativu Advantage Austria – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i njihov projekt „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“. Cilj projekta je jasan – bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva!
Ovim projektom nastavnicima strukovne nastave, pedagozima koji rade na profesionalnoj orijentaciji učenika te drugim zainteresiranim nastavnicima pruža se prilika odraditi stručnu praksu u poduzeću u trajanju od 3 do 5 dana.

Grafičke tvrtke odlično su reagirale na ovaj poziv i otvorile svoja vrata školama i fakultetima. 19 tvrtki iz sektora “Grafičke tehnologije” uključilo se u inicijativu „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

Prijavile su se sljedeće tvrtke povezane s grafikom:
Azonprinter, Cerovski d.o.o., FED d.o.o., Fons Faust d.o.o., GPI Istra d.d., Grafik.net d.o.o., Kaligraf d.o.o., Kerschoffset d.o.o., Model Pakiranja d.d., Pozor d.o.o., Radin d.o.o., Radin print d.o.o., Recom d.o.o., Sax-design, Sitotisak i dizajn Cvirn d.o.o., Stega Tisak d.o.o., Tiskara Grafing, Vektor Grupa d.o.o., Velprom d.o.o.

 „Ponosni smo što od svih prijavljenih sektora gospodarstva upravo smo mi, grafičari najbrojniji u projektu. Ovo pokazuje našu potrebu za unapređenjem strukovnog obrazovanja i spremnosti da učinimo što je potrebno da pomognemo“, rekao nam je Dag Knepr, predsjednik Udruge FESPA Hrvatska.

Ova inicijativa bazira se isključivo na dobroj volji poduzeća i nastavnika.
Sada je red je na školama i fakultetima! Nastavnici i profesori, ne propustite ovu odličnu priliku! Uključite se!  

Sve detalje oko prijave, pronađite na stranici FESPA Hrvatska!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content