PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Grafičari složni u pomoći stradalim kolegama u potresu

Potres koji je prošle godine pogodio područje Petrinje i okolnih naselja napravio je veliku štetu na privatnim i gospodarskim objektima. Nepogoda koja je zadesila područje Banovine pokrenula je val različitih humanitarnih akcija među kojima su se istaknuli i mnogi pojedinci i tvrtke iz grafičke zajednice.

Grafičari ceradama prekrili mnoge oštećene krovove

Već prvih dana nakon potresa niz grafičkih tvrtki se uključilo s donacijama cerada za prekrivanje oštećenih krovišta. U ove akcije bilo je uključeno desetak grafičkih tvrtki. Od VDP-a i Rinea koji su varili cerade pa do tvrtki Radin, Europapier, Tuplex, Igepa Plana i Pako koji su donirali ceradna platna. Uz ove tvrtke, imamo saznanja i za pojedinačne donacije od strane tvrtki Belina, Print Grupa i tvrtke Muraplast.

Tiskari Karika iz Siska upućena pomoć

U zajedničkoj koordinaciji Udruge FESPA Hrvatska, HGK UGPI i Print Magazina kontaktirani su grafičari na području Sisačko-moslavačke županije. Donesen je i zaključak o pomoći obiteljskoj tiskari Karika iz Siska.

S obzirom na velika oštećenja njihovog objekta i oštećenja digitalnog elektrofotografskog pisača pokrenuta je akcija ponovnog, što bržeg pokretanja proizvodnje u ovoj tiskari. Tvrtka Eurocop, zastupnik Ricoh pisača, u nekoliko je dana organizirala dovoz produkcijskog pisača i pokretanje proizvodnje. Uz vrlo povoljne financijske uvjete za pisač, tvrtka Eurocop odrekla se svih troškova i marži na ovom uređaju, dok je Print Magazin financirao prvi servis uređaja.

Osim toga Udruga FESPA Hrvatska donirala je Kariki članarinu za 2021. godinu, a uz pomoć svojih članova dogovorila je donacije materijala. Tvrtke Radin d.o.o. i Dipa d.o.o. donirale su svaka po nekoliko rola folija, raznih rola plakatnih papira i papira u SRA3 formatu te materijala za roll-up konstrukcije.

Nadamo se da smo svi zajedno uspjeli barem malo pridonijeti poslovanju tvrtke Karika iz Siska kako bismo im olakšali tešku situaciju u kojoj su se našli.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content