Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio je Grand Prix nagradu u Bruxellesu

Od 17.-19. studenog, 2016., održala se u Bruxellesu prestižna izložba inovacija INNOVA 2016. Inovacija Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobila je glavnu Grand Prix nagradu. Naime, radi se o Nevidljivom označavanju u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s Inkjet tehnologijom čiji su autori prof.dr.sc Vilko Žiljak, prof.dr.sc. Ivana Stanimirović Žiljak, prof.dr.sc. Klaudio Pap i dr.sc. Jana Žiljak Vujić. U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Sveučilišta u Zagrebu i uz potporu Hrvatske gospodarske komore, na INNOVI je ove godine predstavljeno još šest inovacija. Sve inovacije nagrađene su sa značajnim nagradama – četiri zlata i dva srebra te Grand Prixom.

Zlatnu medalju dobile su inovacije Ruconbar prof.dr.sc. Stjepana Lakušića i dr.sc. Ive Haladina s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta nastao u suradnji Radionice željezničkih vozila Čakovec i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, MBO-T stroj za bioreaktorsko kompostiranje Đure Horvata i tvrtke Tehnix i inovacija Grafičkog fakulteta. Samohodni vagon za rasuti teret nagrađen je posebnom nagradom – zlatom Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva.


Srebrene medalje dobili su 
Uređaj za ispitivanje pokretnih dijelova namještaja Ivice Grbca, Gojka Nikolića i Marka Krajnovića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kremasti eko med Domagoja Bračića i tvrtke PIP.
Ove je godini na INNOVI predstavljeno više od 250 inovacija iz 15 zemalja, a nekom od nagrada nagrađeno je 30 posto inovacija koje je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u čijem je sastavu bilo stotinu sudaca iz cijelog svijeta.
Već tradicionalno, u Bruxellesu su dodijeljena i prestižna odličja Vitezova inovatorstva. Za izniman doprinos razvoju i promociji inovacija i inventivnog rada, Redom viteza ove je godine iz Hrvatske odlikovan prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content