Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Grafiti Becker – rast na krilima moderne tehnologije

Tiskaru Grafiti Becker pamtimo iz sredine devedesetih. U lokalnim sredinama bilu su prepoznati kao netko tko se doista razumio u sitotisak. Vlasnik tiskare, tada mladi gosp. Igor Tomljanović, pucao je od energije. Ni danas se nije mnogo promijenio. Neprekidno u pokretu, pun dobrih šala, a osmijeh uvijek na licu. No, tiskara se drastično promijenila.
U devedesetima smo kucali na vrata Igorove roditeljske kuće i ulazili u radionicu koja je u početku zauzimala manju sobicu od dvadesetak kvadrata u dvorištu. Nekoliko godina kasnije i garaža je bila okupirana hrpama papira, boja, sita. Nedugo nakon toga, u radionicu je stigao i prvi Rolandov UV LEF12 printer. To je bio jedan od prvih UV printera u regiji. Ambicije, upornost i prepoznata kvaliteta nadrasli su obiteljski dom i tiskara je promijenila adresu.

Promocija novog Promo kataloga, održana u drugoj polovici prošle godine, bila je razlog za posjetu. Radi se o katalogu u koji su entuzijasti tiskare Grafiti Becker uložili nekoliko mjeseci posla, ali i desetak godina razvojnog ciklusa. Promocija je održana u virovitičkoj industrijskoj zoni, u novoj modernoj hali u kojoj je danas smještena tiskara Grafiti Becker.

S obzirom da se sjećamo ranih dana tiskare Grafiti Becker, bilo bi nerealno kazati da je razvoj slijedio preko noći. Koliko godina ste uložili u ovaj posao?

Iza nas je 28  godina. Obrt smo osnovali u ljeto sada već davne 1995. godine. Bila su to teška vremena, nije bilo lako. Virovitica je bila na kraju svijeta. U početku smo krenuli sa sitotiskom u garaži, pa se preselili u dvorišnu zgradu pa uskoro zauzeli prizemlje kuće… Značajnije promjene nastupaju nakon 2000. godine kada ulažemo u ofsetni tisak i grafičku pripremu. 

S pojavom prvih „digitalnih“ printera ulazimo u segment digitalnog tiska, širimo spektar proizvoda i zapošljavamo nove djelatnike. U novu halu od 1200 m2 selimo 2016. godine. Ona nam je danas postala mala pa razmišljamo i o novoj. Trenutno zapošljavamo 30 djelatnika i pokušavamo se profilirati kao jedan od lidera u proizvodnji i prodaji promo artikala. No, ne zanemarujemo i ostale grafičke proizvode poput svijetlećih reklama, POS materijala, natpisa, raznih displaya.

Predstavljeni katalog iskorak je na regionalnom tržištu. Možete li ga ukratko predstaviti?

Ovo je drugo izdanje našeg kataloga na kojeg smo ponosni. Djelo je to cijelog našeg tima, sastoji se od 250 stranica, 10.000 artikala i idealan je alat za prodaju naših proizvoda i usluga te predstavljanje naše tvrtke.

Tehnološki ste snažno vezani uz dobavljača Igepa Pako. Koji je razlog ovako jake izloženosti jednom dobavljaču? Koliko je Igepa Pako kompatibilna s Vašom proizvodnjom?

Mi smo u Igepi Pako prepoznali kvalitetnog dobavljača, ali i partnera. Surađujemo dugo i oni nas prate u našem razvoju. Najvažnija karika u tome su njihovi djelatnici koji su nam na raspolaganju 24/7. Igepa Pako ima asortiman proizvoda i strojeva koji nama odgovara, korektne cijene i valute plaćanja, kvalitetan servis i brzu dostavu.

Cijeli intervju možete pročitati u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content