Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

GRID – novi član Ghent Workgroup-e

 

 

Ghent Workgroup, također poznata pod nazivom GWG je međunarodna organizacija koja se sastoji od korisnika grafičke umjetnosti, udruženja i programera koji grade najbolje prakse za izdavaštvo i workflow. Dobivene preporuke i specifikacije utječu na povećanje broja stručnjaka širom svijeta za uspješno stvaranje, obradu i razmjenu grafičkih datoteka za brojne programe.

Razlog ovom uvodu je uključivanje GRID-a, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada ovoj grupaciji.

Fakultet tehničkih znanosti potječe iz Strojarskog fakulteta koji je 18. svibnja 1960. godine utemeljen odlukom Narodne skupštine Narodne Republike Srbije kao Strojarski Fakultet u Novom Sadu i bio je sastavni dio Sveučilišta u Beogradu.

Nakon osnivanja Sveučilišta u Novom Sadu 28. lipnja 1960., Fakultet se zajedno sa šest prethodno uspostavljenih fakulteta u Vojvodini smatrao dijelom Sveučilišta u Novom Sadu. Od tada su započete studije na ovim područjima: Elektrotehnika i građevinarstvo (1971.), Prometno inženjerstvo (1979.), Industrijsko inženjerstvo i upravljanje (1999.), Grafičko inženjerstvo i dizajn (1999.), Inženjerstvo zaštite okoliša (1999.), Poštanske usluge i telekomunikacije (1999.), Mehatronika (2002.), Geodezija i geomatika (2007.), Sigurnost na radu na Odsjeku za ekološko inženjerstvo (2009.), Upravljanje rizicima i zaštita od požara (2011.), Animacija u inženjerstvu (2011.).

Studije grafičkog inženjerstva i dizajna jedinstvene su u Srbiji budući da uključuju interdisciplinarne studijske predmete iz područja grafičkog inženjerstva i dizajna, ali i neke od osnovnih znanosti kao što su računalne znanosti, elektronika, elektrotehnika, komunikacija, upravljanje i ekonomija. Grafička tehnologija proučava se u tehničkom, tehnološkom, estetskom i ekonomskom smislu kroz teme usmjerene na tehnologije reprodukcije i tiska, dizajn svih vrsta grafičkih proizvoda, proizvodnju multimedijalnih sadržaja (slike, grafike, animacije, video i audio sekvence), pakiranje, proizvodnja itd.

Na Fakultetu predaju visoko osposobljeni profesori i stručnjaci s velikim iskustvom i izuzetnim znanstvenim rezultatima. Predavanja i vježbe su interaktivne i odvijaju se u suvremenim učionicama na Fakultetu i Grafičkom centru, koji je organiziran kao posebna organizacijska cjelina unutar Odjela za grafički inženjering. Opremljen je novim, suvremenim strojevima i uređajima koji se koriste u obrazovne svrhe i istraživanja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content