Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Guandong najavljuje ulazak tvrtke Giovanardi u svoju dioničku strukturu

S lijeva: Edoardo Elmi, Alberto Vincenzi, Guido Tescaroli, Carlo Giovanardi, Fabio Elmi, Daniele Faoro

Guandong, tvrtka specijalizirana za razvoj inovativnih materijala i medija za tisak, najavljuje ulazak Giovanardi grupe u dioničku strukturu. Referentna točka su im tehničke tkanine u području zaštite od sunca, arhitekture, transporta, nautike, oglašavanja, te dizajn i tisak. Naime, 18. 5. financijska tvrtka ELVI Holding potpisala je ugovor s Giovanardi Investment Company koja s većinskim udjelom ulazi u tvrtku Guandong Italia.

“Na putu koji smo započeli 2007., Guandong je sve više stjecao pozornost na međunarodnom tržištu, postavši brend prepoznatljiv u cijeloj Europi”, počinje Edoardo Elmi, osnivač Guandonga. “Danas smo preveliki da bismo djelovali logikom male tvrtke, ali premali da bismo planirali budućnost s ispravnim pristupom europskom tržištu. Moj dugogodišnji partner Alberto Vincenzi i ja shvatili smo da za nastavak našeg puta rasta trebaju i novi resursi.” Edoardo Elmi dodaje: “Alberto i ja više nismo dvoje mladih i naše godine impliciraju potrebu za novim doprinosom”. Elmi naglašava da će ELVI Holding ostati u dioničkoj strukturi Guandonga kako bi osigurao kontinuitet u razvojnom putu i podržao sinergijsku integraciju s Giovanardijem.

Kako bi predstavio novog većinskog dioničara, Edoardo Elmi ističe da je posebno sretan što je “susreo ‘čistokrvnog poduzetnika’, koji je uspio razviti tvrtku na raznim tržištima tehničkog tekstila i koji posluje po principima koji su vrlo slični našima – upravljati obiteljskim poslom s vrijednostima vezanim uz tradiciju, ali gledajući na tržište s inovativnim pristupom“. Uistinu, unatoč tome što je dosegao međunarodnu dimenziju, Giovanardi je uspio ostati vjeran svom podrijetlu obiteljske tvrtke.

Sjedište Guandonga
Budućnost orijentirana prema ekologiji

60 godina nakon osnutka, tvrtku danas vode braća Daniela i Carlo Giovanardi, a upravo potonji komentira ulazak u Guandong preko obiteljske financijske tvrtke. “Želja nam je da tvrtka nastavi raditi svoj posao kao što je uvijek radila. Nastavljajući plan tehničko-tehnološkog razvoja, uz snažnu orijentaciju prema području eko-održivosti i inozemnim tržištima. S naše strane jamčit ćemo ono što Guandongu treba, a to je sigurnost i kontinuitet. U isto vrijeme, možemo pridonijeti daljnjem rastu Guandonga, koji je već neosporni lider u plastičnim materijalima i u svijetu tekstila za tisak i uređenje interijera“.

Guandong i Giovanardi nastavit će poslovati neovisno sa svojim prodajnim mrežama. Uprava Guandonga potvrđuje dosadašnju politiku, kako je objasnio Daniele Faoro, glavni savjetnik za prodaju i marketing. “Nastavit ćemo razvijati prodajnu mrežu, posebno u inozemstvu, nastavljajući suradnju s našom međunarodnom mrežom distributera koji surađuju s tiskarama. Također potvrđujemo svoju predanost da i dalje budemo ‘specijalisti’, što je naš prerogativ koji cijelo europsko tržište prepoznaje“.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content