PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Gunsjet – stolni UV pisač odlične cijene i još boljih mogućnosti

Portfelj tvrtke Radin d.o.o. odnedavno je bogatiji za još jedan brend. Riječ je o Gunsjetu, a prvi model koji im je stigao i koji se može pogledati u Radinovu showroom-u je Gunsjet GH-UVF1016 – stolni UV pisač koji dolazi opremljen Ricohovim ispisnim glavama, nije prevelikih vanjskih dimenzija, s radnom plohom od 100x160cm i vrlo popularnom cijenom.

Gunsjet GH-UVF1016 pravi je mali poluindustrijski pisač. Idealan za manje tiskarske radionice koje kreću u posao s UV-om, ali odličan i za veće tiskare koje često trebaju odraditi manje poslove i za to su im veliki industrijski UV pisači preglomazni.

Pisač ne zauzima mnogo prostora i može se smjestiti gotovo u uredsko okruženje. Odličan je za tisak malih predmeta poput kemijskih olovaka, upaljača i drugih promotivnih artikala, ali i za veće naklade rokovnika pa i za pločaste materijale poput forexa ili plexiglasa za reklamnu industriju. Brzina tiska prilikom 6 prolaza u bi-direction modu iznosi 5m2 na sat. Visina medija na koji se može ispisivati je 7.5cm, a trošak ispisa po m2 je oko 1.5€. Zbog veličine radnog stola i pristojne brzine, ne možemo ga smjestiti u male low-entry UV pisače, iako je po cijeni u rangu s njima.

Za komentar ulaska u distribuciju Gunsjet pisača od strane tvrtke Radin d.o.o. pitali smo gosp. Daga Knepra, voditelja odjela prodaje digitalne opreme i materijala u tvrtki Radin.

„Odluka o distribuciji Gunsjet pisača nije donesena preko noći. Gunsjet je stroj proizveden u Kini, a mi nismo htjeli svoje ime i dugi niz godina stjecanu poziciju na regionalnom tržištu staviti iza nečeg nepoznatog. S obzirom da je Radin Agfa distributer, tražili smo manje strojeve s dobrom reputacijom. Naši kolege iz Češke i Poljske, distributeri Agfa brenda, u svom portfelju već imaju Gunsjet pisače i to dulji niz godina. To je za nas bio pozitivan moment i krenuli smo u testiranje njegovih mogućnosti. Nakon pozitivnih rezultata ugovorili smo zastupstvo ovog brenda za Hrvatsku.“

Do sada su testirali tisak na brojne podloge. Postojanost otiska je, kaže gosp. Knepr, odlična na svim testiranim materijalima, od papira preko više testiranih PVC materijala pa do stakla i metala.

„Omjer cijene i kvalitete otiska, veličine radnog stola te brzine je odličan i upravo iz tog razloga smo krenuli s ovim modelom. Veliki dio grafičara radi vrlo male naklade, često u jedinicama ispod deset komada. Distributeri strojeva u regiji fokusirani su ili na print shopove s malim stolnim UV pisačima radne površine malo veće od A3 formata ili na velike industrijske strojeve. Ovaj segment tržišta, u koji mi ulazimo s pisačem Gunsjet GH-UVF1016 zanemaren je, a potrebe su velike i to je razlog odlične prodaje ovog modela. Pisač Gunsjet GH-UVF1016 veliki je entry-level pisač s odličnim omjerom cijene i mogućnosti“, istaknuo je gosp. Knepr.

Svi zainteresirani za prezentaciju i testiranje pisača mogu kontaktirati tvrtku Radin na email: [email protected]

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content