Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Hoće li AI preuzeti industrije tiska i reklama?

U posljednje vrijeme čini se da ne možemo uključiti vijesti ili pregledavati internet, a da ne pronađemo nekoga tko govori o umjetnoj inteligenciji. Svi naslovi upućuju na to da je AI na korak od preuzimanja svijeta, AI stvara „buzz“ posvuda. Print i grafička industrija također nisu izuzete.

Ovo je dio iz PR materijala tvrtke Toppan, jednog od vodećih globalnih proizvođača ambalaže, materijala za dekor i drugih proizvoda. Hvale novi proizvod koji se spremaju testirati koristeći AI generirane slike ljudi u punoj veličini i visoke rezolucije kao dio signage-a i grafike. Tvrde da je ideja omogućiti korisnicima da razgovaraju i komuniciraju s fotorealističnim virtualnim ljudima u prirodnoj veličini stvorenim korištenjem AI tehnologije.

Ne samo da će ove “ljude” generirati umjetna inteligencija, već se predviđa da će moći komunicirati s potrošačima, odgovarati na pitanja, davati upute i još mnogo toga. Test će biti pokrenut u Kini. Nastojat će sagledati kako na ljude utječe interakcija s virtualnim ljudima koji su dizajnirani da budu realističniji, njihove osjećaje o tome i kako osigurati najbolje moguće korisničko iskustvo .

Ovo je još jedan ogroman korak naprijed za industriju koja se još uvijek bori s najboljim načinima da print živi u harmoniji s tehnologijama kao što su digitalni natpisi, proširena stvarnost, pa čak i virtualna stvarnost. Kad znak može prividno oživjeti, kad više nije znak i odjednom je nešto više? Tko će nadzirati upravljanje tim projektima? Kako će osoba s umjetnom inteligencijom koja “živi u znaku” obogatiti marketinške napore brenda? Ovo su vrste pitanja na koja ćemo morati pronaći odgovore, mnogo brže nego što je vjerojatno itko očekivao.

AI će nastaviti učiti, rasti i postajati sve bolji

AI je vjerojatno već prešao prijelomnu točku na kojoj možemo povući ili čak usporiti njegov napredak. Stoga svaka velika tehnološka tvrtka, u svakom većem sektoru, nastoji pronaći nove načine da ga ugradi u svoje ponude.

Mnogo je argumenata koji se mogu iznijeti oko toga kako izgleda budućnost s umjetnom inteligencijom i koliko bismo se trebali bojati. Unatoč tome, ne može se poreći da će igrati važnu ulogu u sljedećoj evoluciji svijeta i načina na koji komuniciramo jedni s drugima. Print je bio na čelu ljudske komunikacije od prvog trenutka kada smo otkrili da možemo pričati priče oslikavanjem stvari na zidovima naših špilja. Neće ga uništiti umjetna inteligencija, kao što ni jedna druga tehnologija nije uspjela najaviti njegovu propast.

Ipak, pametni printeri svih oblika, veličina i tehnologija ispisa trebali bi vrlo pomno paziti na AI i razmišljati o načinima na koje se može ugraditi u posao. Ako se tiskari ne potrude zauzeti prostor za marketing i komunikaciju umjetne inteligencije, netko drugi hoće. Možemo pomoći u oblikovanju načina na koji se umjetna inteligencija koristi i utječe na marketing, signage i opće komunikacijske napore – ne dopustite da vam ova prilika prođe.

Izvor: Toni McQuilken za Wide-format impressions

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content