Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

I ove godine MAYA fest – 31. 08. 2019. u Sarajevu

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog prvog festivalskog izdanja koje je privuklo veliku pažnju ljubitelja majica s tiskom, dizajna, karikature i rukotvorina, organizatori MAYA festa su shvatili da jedan ovakav događaj na pravi način upotpunjava sliku kulturnih događaja glavnog grada BiH. Majice s otiskom su od svojih početaka bile važan odjevni predmet subkulturnih grupa, putem kojih su se prenosile različite društvene i socijalne poruke, ali su one bile i neizostavan dio specifičnog stilskog izraza pojedinca. Ta se praksa nije promijenila ni danas, stoga su majice s otiskom rado viđeni odjevni predmeti, ali i prostor za izražavanje osobnog stava prema svijetu i društvenim prilikama.

Drugo izdanje MAYA festa dolazi kao osjećaj potrebe da se još jedan društveni prostor otvori za promišljanje svijeta na drugačiji način, van ustaljenih i propisanih tokova. MAYA fest u svom će drugom izdanju nastojati ponuditi još raznolikiji program za sve kategorije sudionika, s ciljem da dan na platou ispred Historijskog muzeja BiH bude prožet dobrom energijom, susretima, kreativnim razgovorima i druženjima.

Kao i godinu prije, u okviru drugog  izdanja MAYA festa predstavit će se veliki broj izlagača iz Bosne i Hercegovine te drugih zemalja nekadašnje Jugoslavije. Tijekom MAYA festa predstavit će se različite tehnike prenošenja otiska na majice, kao što su sitotisak, digitalne tehnologije, preslikači i direktni otisci na majice. Na festivalu će pored toga biti izloženi mali i srednji uređaji za tisak na tekstil te će posjetitelji moći uživati u “live” tisku majica s raznim motivima.

MAYA fest donosi i bogat prateći program. Pored prilike da izaberete sebi majicu po vlastitom ukusu ili neki već postojeći dizajn prisutnih izlagača, organizirat će se i niz edukativnih i prigodnih radionica za djecu, te nekoliko panela u okviru kojih će se raspravljati o iskustvima tiska na majice, njihovog dizajna i crtanja, pa sve do biodizajna i važnosti ekološke svijesti kao jednog od ključnih segmenata za očuvanje naše planete danas.

Sve to i još mnogo drugih sadržaja, muzičkih, gastronomskih i zabavnih očekuje posjetitelje drugog izdanja MAYA festa.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content