Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Impresivna Durst rješenja nikoga na Fespi nisu ostavila ravnodušnim

Svi koji su ove godine posjetili sajam Fespa u Münchenu sigurno su, ako ništa drugo, barem zastali uz impresivan štand tvrtke Durst. Impresivan kako po veličini i dizajnu, ali isto tako i po strojevima i rješenjima koja su pokazali.
Durst Group ove je godine bila platinum sponzor Fespe. To je još jedna potvrda o značaju Fespe za cijelu branšu, koju prepoznaje i Durst.
Iza ovogodišnjeg nastupa tvrtke Durst stoji koncept „360 Production Exellence“. Kako je istaknuto na press konferenciji, time korisnicima žele poslati poruku da pružaju prilagođena rješenja za svaki aspekt proizvodnje. U fokusu su bili automatizacija, održivost i profitabilnost. Zbog toga su izložili uistinu impresivnu instalaciju automatizacije sljedeće razine za proizvodnju bez nadzora.

Robotska ruka za proizvodnju bez nadzora

Što se hardverskog dijela tiče, Durst je predstavio dva noviteta.
P5 Robotics prvo je od dva impresivna rješenja spomenuta na početku. U središtu P5 Roboticsa je P5 350 HS D4 hibridni ispisni sustav. Njegovu jedinicu za ulaganje/izlaganje čine dva Kuka robota koja potpuno samostalno rukuju proizvodnjom tijekom cijele smjene.
P5 350 HS D4 sustav uveo je robotizaciju u tisak širokog formata. Ovakav robotski sistem pruža autonomniju, iznimno fleksibilnu i proizvodnju bez nadzora za duge, kontinuirane proizvodne cikluse.

P5 350 HSR drugi je impresivni novitet. U Durstu su ga predstavili kao  najbrži 3,5 metarski roll-to-roll stroj na tržištu s brzinom ispisa do 670 m2. Na Fespi je bilo pokazno rješenje koje uključuje master rolu, odnosno s opcijom umetanja velikih rola težine do 1000 kg te promjera do 635 mm.
P5 350 HSR ima za cilj osigurati što efikasniju proizvodnju sa što manje zastoja uslijed promjene materijala te postizanje maksimalne produktivnosti u jednoj smjeni.

Automatizacija od pripreme do analize

Durst Workflow Softver zbog trendova na tržištu koji svakim danom sve više idu u smjeru automatizacije, posjetiteljima je bio jednako zanimljiv. U Durstu kažu da je riječ o jedinstvenom, inovativnom i  najsveobuhvatnijem rješenju na tržištu koje ima samo jedan cilj, pomoći klijentima da automatiziraju svoje proizvodne procese.
Durst Workflow Softver klijentima omogućava automatizaciju kompletnog procesa – od početnog stvaranja datoteke, do pripreme za tisak, proizvodnje i konačne analize.
„To znači da je naša vizija From Pixel to Output, predstavljena na Fespi 2019., ispunjena jer klijent dobiva potpuno rješenje, odnosno veću razinu automatizacije i učinkovitosti, poboljšane proizvodne procese ispisa i pojednostavljeno poslovanje“,  istaknuo je Christian Harder, potpredsjednik zadužen za prodaju u Durst Group.

Čak tri EDP nagrade

Da je Durst Group sa svime što je pokazala zaista jedan od vodećih svjetskih proizvođača digitalnih tehnologija potvrđuju i čak tri osvojene EDP nagrade na ovogodišnjoj Fespi.
EDP Awards su najprestižnije nagrade u industriji digitalnog tiska, a dodjeljuje ih konzorcij koji se sastoji od 21 europskog stručnog časopisa za inovativna rješenja.
EDP Awards Durst je osvojio za P5 Robotics, P5 350 HSR i Durst Workflow Softver.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content