Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Imprimo Minibaby Shoes UV LED – printer za tisak na obuću

Jedan od posjećenijih eksponata na sajmu Viscom u Milanu je printer Minibaby Shoes UV LED španjolskog proizvođača Imprimo. Prezentacija tiska na obuću je stvarala neprekidnu gužvu na štandu tvrtke Imprimo i nas je zainteresirala za prezentiranu tehnologiju.

Printer je baziran na klasičnom CMYKu + bijela boja i UV lak. Ima 4 ispisne glave. Maksimalna visina ispisa je 8cm, a radna dimenzija na kojoj se može pozicionirati obuća iznosi velikih 45x50cm. U printer tako možete smjestiti i tenisice većih košarkaša, recimo broj 48, 49 a možda i 50.

Otisak na otisnutoj tenisici izgleda odlično. Nismo primjetili neko značajnije prskanje boje iako je otisak zbog treće dimenzije tenisice na nekim mjestima bio više udaljen od ispisne glave. Naš pokušaj grebanja otiska na tenisici je bio neuspješan. Isprintana boja na tenisici je izdržala mehaničko opterećenje. Bez obzira na različite podloge na koje je vršen ispis, isprintani dizajn je prekrio i gumeno donjište (đon) tenisice i kožno gornjište, otisak je izgledao savršeno na obje podloge.

Minibaby Shoes printer bi, prema našem mišljenju, mogao imati uporabnu vrijednost u print shopovima u trgovačkim centrima za personalizaciju tenisica za poklone. Zahvalni kupci bi mogli biti roditelji kojima ovaj printer omogućuje personalizaciju dječje obuće sa raznim dječjim motivima i likovima koje djeca vole. Jedno od mogućih tržišta su i sportski klubovi čiji grbovi bi se mogli printati na sportsku obuću za natjecatelje ali i navijače.

Tokom same prezentacije se u nekoliko navrata dogodilo zaustavljanje printera zbog zapinjanja obuće u ispisni sustav printera. Pretpostavili smo da prezentatori koji su radili na sajmu nisu dovoljno kvalitetno učvrstili obuću u sustav prihvata.

Cijena printera je nešto veća od 20000,00€ a više informacija možete pogledati na web stranici proizvođača Imprimo.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content